21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinRujuri pentru vară

Rujuri pentru vară

Culorile pe care specialiştii în machiaj le recomandă pentru rujuri în această vară sunt cele deschise şi vibrante, care duc cu gândul la zilele însorite şi calme de vacanţă.

Rujurile care se poartă în acest sezon estival sunt cele în culori văratice, strălucitoare şi vii, pornind de la cele în nuanţe pastel şi ajungând la cele foarte puternice, care amintesc de peisajele şi florile tropicale. Culorile fructate sunt şi ele alegeri perfecte, paleta incluzând şi nuanţele mai închise ale fructelor de pădure, dar şi pe cele mai vii şi îndrăzneţe, ca de exemplu cele ale fructului de papaya.
Indiferent de culoarea pe care o alegeţi, este bine să ţineţi cont de faptul că rujurile foarte vii au „defectul“ de a scoate în evidenţă porţiunile mai deshidratate ale buzelor, care apar vrând-nevrând în timpul verii, din cauza căldurii. Pentru a evita acest efect neplăcut din punct de vedere estetic, specialiştii vă recomandă ca înainte de a aplica rujul să efectuaţi un gomaj fin al buzelor, pentru a îndepărta celulele moarte, apoi să vă hidrataţi buzele cu o cremă. Aplicaţi rujul pe buza de jos, strângeţi buzele şi folosiţi vârful degetului pentru a distribui culoarea în mod uniform. Finisaţi conturul şi machiajul buzelor cu ajutorul unui creion dermatograf, care neapărat trebuie să fie într-o nuanţă cât mai apropiată de cea a rujului.

Rozul, culoarea verii

Nuanţa de roz care se găseşte în penajul păsărilor flamingo este una dintre recomandările specialiştilor pentru această vară, întrucât această nuanţă radiază căldură şi senzualitate. Dacă aveţi un ten mai deschis, ce bate spre roz, puteţi alege fără probleme nuanţe de roz mai vii, asemenea culorii gumei de mestecat. În cazul în care tenul dumneavoastră are o nuanţă mai închisă, optaţi pentru rujuri magenta, care se vor potrivi perfect aspectului dumneavoastră. Când cumpăraţi un ruj în nuanţe de roz, evitaţi să alegeţi unul sidefat sau lucitor, pentru ca buzele dumneavoastră să nu pară prea încărcate. Dacă doriţi să creaţi un aspect mai natural al machiajului, specialiştii vă recomandă să nu întindeţi rujul pe buze aşa cum aţi face în mod obişnuit, ci să vă rujaţi atingând buzele din loc în loc şi întinzându-l apoi cu vârful degetului.

Încercaţi rujuri în nuanţe de purpură

Rujul purpuriu arată cel mai bine pe buzele femeilor roşcate, cu ten foarte deschis. Doamnelor şi domnişoarelor cu piele în nuanţe medii li se recomandă să opteze pentru culori mai delicate, precum cea a lavandei şi a liliacului, în timp ce femeile cu ten mai închis se vor simţi mai frumoase dacă aleg rujuri în nuanţe de violet sau culoarea orhideei. Piaţa produselor cosmetice este foarte generoasă: în materie de rujuri, există produse în nuanţa purpurei amestecate cu granule fine argintii sau aurii, graţie cărora rujurile sunt mai elegante şi mai uşor de purtat. În cazul în care optaţi pentru purpuriu, evitaţi rujurile cu formule sidefate, pentru că acestea încarcă foarte mult machiajul.

Coraiul duce cu gândul la o vacanţă exotică

Nimic nu trezeşte ideea de vară şi vacanţă mai mult decât culoarea corai – un roşu plăcut cu nuanţe de portocaliu sau galben. Rujurile corai arată excepţional în machiajul tenului măsliniu sau bronzat. Dacă natura v-a înzestrat cu un ten în nuanţe mai deschise, puteţi varia plecând de la corai şi puteţi opta pentru rujuri în culoarea piersicii sau a pepenelui galben. Doamnele şi domnişoarele cu păr blond şi ten foarte deschis au şi ele o variantă foarte bună: îşi pot ruja buzele în culoarea caisei, conferind strălucire cu ajutorul unui gloss.

Roşul, mereu la modă

Aşa cum probabil vă gândiţi, roşul este o culoare clasică, o nuanţă care nu se va demoda niciodată. Rujul de un roşu teatral, caracterizat de dramatism, este indicat în special în machiajul pentru seară sau pentru o ocazie specială – mai ales dacă este purtat în contrast cu o rochiţă neagră clasică. În timpul zilei, alegeţi un ruj roşu de culoarea cireşelor, dacă nuanţa buzelor dumneavoastră este mai palidă, şi optaţi pentru un roşu-maroniu dacă buzele sunt colorate de la natură. Specialiştii în machiaj au însă un avertisment pentru dumneavoastră. Dacă decideţi să purtaţi un ruj roşu, nu folosiţi fard pentru machiajul ochilor – va fi suficient să vă daţi cu rimel, pentru a crea armonie şi pentru a nu avea un aspect vulgar sau exagerat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS