8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Calendar inedit
Compania japoneză Eizo a ales un mod cu totul original pentru a-şi promova aparatele radiologice pe Bătrânul Continent. Conducerea companiei a cerut realizarea unui calendar inedit, ale cărui protagoniste au fost tot manechine, aflate însă într-o ipostază unică. Pentru fiecare lună a anului, autorii calendarului au folosit radiografiile manechinelor alese să pozeze.

Încasări record pentru Toy Story 3

Cel de-al treilea film al seriei Toy Story a obţinut încasări record încă din ziua premierei. Pelicula Pixar a avut numai vineri încasări de 41 de milioane de dolari, conform Box Office Mojo. „Toy Story 3“ doboară astfel recordul precedent deţinut de  Shrek the Third, care în ziua premierei a obţinut  38,4 milioane de dolari. Toy Story 3 a fost lansat în 4.025 de cinematografe, în formate 2D, 3D şi IMAX 3D. Succesul a fost confirmat şi după trei zile de rulare, pelicula obţinând peste 109 milioane de dolari. Acest debut este cel mai bun înregistrat vreodată de Pixar Animation, divizie a studiourilor Disney, întrecând animaţia “The Incredibles” care a reuşit la lansare încasări de peste 70 de milioane de dolari în primele trei zile de la lansare. În plus, filmul „Toy Story 3“ a preluat primul loc în clasamentul încasărilor de la producţia studiourilor Sony „The Karate Kid“, care a ajuns la 106,3 milioane de dolari după 10 zile de la lansare. Pelicula beneficiază de vocile actorilor Tom Hanks, Tim Allen, Joan Cusack, Ned Beatty, Don Rickles, Michael Keaton, Wallace Shawn, John Ratzenberger şi este regizată de Lee Unkrich.

New York: 60 de piane pe străzi
Odată cu prima zi de vară şi până pe 5 iulie, străzile din New York vor răsuna de acorduri armonioase de pian. Pe 60 de străzi din metropola americană vor fi amplasate 60 de piane, la care va cânta oricine. Acest proiect, intitulat generic „Play Me, I’m Yours“ („Cântă cu mine, sunt al tău“) a apărut la iniţiativa artistului britanic Luke Jerram, care afirmă că „pianele sunt ca nişte pânze albe care stimulează creativitatea individuală. Va fi interesant de văzut câte talente există în New York“. Instrumentele, care la final vor fi donate unei organizaţii de caritate pentru şcolile din New York, sunt instalate în diferite locuri din oraş.

Un manuscris Beatles, vândut cu peste un milion de dolari

Un manuscris al unui cântec aparţinând formaţiei Beatles a fost vândut cu suma record de 1.200.000 de dolari, cu tot cu taxe. Manuscrisul aparţinea melodiei „A day in the life“, fiind semnat de John Lennon. Preţul obţinut a depăşit cu mult estimarea specialiştilor de la casa Sotheby din New York, care iniţial se aşteptau că vor obţine maximum 800.000 de dolari pe manuscris. Cumpărătorul manuscrisului, care a licitat preţul final prin telefon, a dorit să îşi păstreze anonimatul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS