10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAccesorii de o vară

Accesorii de o vară

Orice cunoscătoare a modei ştie că o ţinută capătă un farmec aparte dacă este accesorizată corect şi cu bun gust.

Este un lucru bine ştiut că accesoriile joacă un rol important pentru orice doamnă pasionată de modă, aceste mici detalii aducând un plus de farmec şi celei mai simple ţinute. Un accesoriu esenţial şi, uneori, nu atât de costisitor sunt bijuteriile. În acest an, sunt pe val bijuteriile supradimensionate, cu forme ciudate, în culori vii. În acest sezon, designerii recomandă bijuteriile tip „statement“, care ies în evidenţă. Astfel de piese sunt, de obicei, realizate din metal, plastic, lemn, sticlă, dar şi pietre sau metale preţioase.
Secretul este ca ţinuta aleasă să fie asortată cu maximum două bijuterii de acest tip. Purtaţi fie cercei-candelabru şi o brăţară lată, fie un colier „statement“ şi un inel colorat. O combinaţie deloc inspirată este cea dintre un inel mare, mai multe brăţări şi o pereche de cercei tip candelabru. De altfel, aceştia din urmă sunt vedeta incontestabilă a acestui sezon, fiind perfecţi pentru completarea oricărei ţinute de seară, şi nu numai. Astfel de cercei pot fi asortaţi cu o pereche de blugi simpli, purtaţi cu sandale cu toc, precum şi un tricou, conferind un farmec aparte.
Acordaţi o atenţie deosebită culorilor. În acest sezon, sunt pe val bijuteriile colorate, în nuanţe de galben, portocaliu şi roşu. Se remarcă revenirea bijuteriilor de aur, tocmai bune de asortat cu ţinute în nuanţe de maro ciocolatiu şi denim.
Altă culoare la modă în acest sezon este negrul, care face ca accesoriile să dobândească o notă de stil, seriozitate, dar şi atitudine. În cazul în care nu sunteţi adepta unor astfel de accesorii şi nu vă plac colierele cu mărgele supradimensionate sau inele cu cristale mari, dar în acelaşi timp doriţi să fiţi originală, puteţi opta pentru accesoriile „handmade“, care pot fi astfel concepute încât să se potrivească la orice fel de ţinută. Astfel de accesorii pot fi achiziţionate de pe internet, dar şi de la târgurile destinate comercializării unor astfel de bijuterii.

O geantă pentru fiecare

Şi pentru ca ţinuta dumneavoastră să fie ireproşabilă, în acest sezon optaţi pentru genţi în culori vii, cu imprimeuri vesele, care aduc un plus de „viaţă“ şi celei mai monotone ţinute. De exemplu, în cazul în care doriţi o ţinută cu un aer de prospeţime, alegeţi o geantă cu un imprimeu floral, la modă în acest sezon. Un material preferat de designeri în acest sezon este plasticul. Una dintre cele mai inovative creaţii vine din partea italienilor de la Prada, care au făcut o geantă dintr-un plastic transparent uşor fumuriu, completat de un mâner futurist. Una dintre principalele tendinţe ale acestui sezon sunt plicurile supradimensionate. Indiferent că este vorba de petreceri elegante, de o plimbare sau de birou, plicurile, de toate mărimile şi culorile, ne permit să fim elegante în orice situaţie. Plicurile au fost pe podium şi la cele mai recente prezentări, Missoni, Emilio Pucci, Trussardi, Bottega Veneta, Marc by Marc Jacobs, Oscar De La Renta, Christian Lacroix, Louis Vuitton sau Paul & Joe au optat pentru plicurile supradimensionate. Acestea pot fi asortate atât la o rochie elegantă de seară, cât şi la o ţinută casual sau chiar la una de inspiraţie masculină.

Eşarfa, un semn de eleganţă

Eşarfa, un accesoriu nelipsit din garderoba unei femei, este la mare căutare şi în acest sezon. Indiferent că optaţi pentru un model voluminos, colorat şi răsucit în jurul gâtului sau pentru un model mai delicat din materiale preţioase, acest accesoriu este recomandat atât pentru ţinutele casual, cât şi pentru cele elegante. În cazul în care doriţi să conferiţi un farmec aparte unei ţinute şi în acelaşi timp să aveţi parte de o stare de spirit bună, alegeţi eşarfe în nuanţe deschise, precum roz. Pentru o ţinută plină de culoare, optaţi pentru eşarfe colorate, iar pentru birou, alegeţi nuanţe de albastru, care sunt, de asemenea, recomandate pentru interviuri sau prezentări de proiecte. Un model foarte popular este cel cu dungi marinăreşti, tocmai bun de combinat cu o bluză albă.

Bijuterii tatuaje 

Tatuaje temporare, care imită forma unor bijuterii, sunt la mare modă printre doamnele nonconformiste. Inovaţia vine din partea casei de modă Chanel, fiind realizată de Peter Philips, la iniţiativa designerului Karl Lagerfeld, şi include 55 de exemplare, la preţul de aproximativ 78 de dolari fiecare. Până acum, tatuajele Chanel erau utilizate doar pentru prezentările de modă şi erau destinate în special vedetelor.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS