6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPicătura de cunoaştere

Picătura de cunoaştere

Consumul de ceai creşte riscul îmbolnăvirii de artrită

Veşti rele pentru amatorii de ceai. După ani întregi în care au ridicat în slăvi beneficiile pe care ceaiul le are pentru sănătate, oamenii de ştiinţă au descoperit şi un lucru rău despre băutura aromată. Potrivit unei echipe de cercetători americani, ceaiul creşte în mod semnificativ riscul de apariţie a artritei reumatoide. Această concluzie a fost formulată în urma unui studiu realizat pe un eşantion de peste 76.000 de femei. Potrivit rezultatelor studiului, care au fost concentrate pe efectele asupra artritei, consumul de ceai creşte pericolul de îmbolnăvire, în timp ce consumul de cafea nu are nici un fel de impact în acest sens. Oamenii de ştiinţă au descoperit că iubitorii de ceai care beau mai mult de patru căni pe zi sunt expuşi celui mai mare risc, fiind cu 78 la sută mai predispuşi să se îmbolnăvească de artrită, comparativ cu persoanele care nu beau deloc ceai. În acelaşi timp, potrivit rezultatelor, consumatorii ocazionali de ceai prezintă un risc de îmbolnăvire cu 40 la sută mai mare decât în cazul celor care nu au băut niciodată ceai. Profesorul Christopher Collins de la Centrul Medical al Universităţii americane Georgetown, unul dintre autorii studiului, s-a declarat foarte surprins de rezultatele obţinute. „Ideea de la care am plecat a fost să stabilim în ce măsură consumul de ceai sau de cafea ori modul de preparare a acestor băuturi generează riscul de îmbolnăvire de artrită. Este surprinzător faptul că am descoperit deosebiri atât de mari între consumatorii de ceai şi cei de cafea. Prin urmare, acum ne întrebăm dacă băutura în sine sau modul în care este preparat ceaiul generează un risc atât de mare de îmbolnăvire de artrită“, a explicat profesorul Collins.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS