10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSupă-cremă de morcovi şi ghimbir

Supă-cremă de morcovi şi ghimbir

Ingrediente (pentru 4 porţii): 500 g cartofi, 4 morcovi, o ceapă, 2 căţei de usturoi, 2 linguriţe de ghimbir proaspăt ras, 2 linguriţe de chimion pisat, 1 l de apă, 1 linguriţă de vegeta cu gust de găină, 130 g iaurt degresat, 1 linguriţă de ulei de măsline, piper, iaurt.
Mod de preparare: Încălziţi uleiul într-o cratiţă. Puneţi în el ceapa tocată mare şi căliţi-o, amestecând din când în când, până se înmoaie. Adăugaţi usturoiul pisat, ghimbirul şi praful de chimion. Lăsaţi totul pe foc amestecând continuu, timp de 1-2 minute sau până când mirodeniile încep să îşi degaje aroma. Adăugaţi cartofii şi morcovii tăiaţi cubuleţe, apa şi vegeta. Creşteţi intensitatea focului şi aduceţi la punctul de fierbere. Acoperiţi recipientul şi micşoraţi focul. Lăsaţi totul să fiarbă la foc mic timp de 15-20 de minute sau până când legumele se înmoaie. Luaţi cratiţa de pe foc şi lăsaţi totul să se răcească. Puneţi, în două rânduri, amestecul de legume în blender şi procesaţi până când devine cremă. Turnaţi supa într-o cratiţă curată şi încălziţi-o la foc mic, apoi condimentaţi cu piper după gust. După ce aţi pus supa în farfurii, adăugaţi în fiecare o linguriţă de iaurt şi serviţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS