11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSfaturi utile în bucătărie

Sfaturi utile în bucătărie

– Linguriţa cu care se ia dulceaţa din borcan trebuie să fie uscată, altfel, după 1-2 săptămâni, conţinutul borcanului se va zaharisi.
– Crema de ciocolată are un gust mai fin dacă ciocolata se topeşte în lapte şi nu în apă.
– Lămâile tăiate se pun cu partea zemoasă pe o farfurie cu oţet. Ele rămân proaspete multă vreme, iar oţetul se aromează plăcut.
– Praful de copt se răspândeşte uniform în aluatul de prăjituri dacă se cerne odată cu făina.
– Ceapa şi usturoiul tăiate, rămase de la prepararea mâncării, se păstrează excelent, fără să-şi piardă gustul şi să-şi împrăştie mirosul, dacă sunt ţinute într-un borcănel cu capac, la frigider.
– Vânatul rămâne proaspăt şi îşi păstrează gustul nealterat dacă e presărat cu cafea măcinată.
– Cărnurile sărate se desărează uşor dacă se spală cu apă fiartă în care s-a dizolvat zahăr praf.
– Crapii pot fi transportaţi proaspeţi la distanţă mare dacă li se bagă în gură un miez de pâine înmuiat în rachiu.
– Untul care se foloseşte pentru ornarea unui preparat trebuie topit pe baie de aburi. Focul îl deteriorează, îi schimbă calitatea şi aspectul.
– Cotletele sunt mai gustoase, fragede, zemoase dacă înainte de a le săra şi pipera se trec repede prin apă în care s-a pus o linguriţă de oţet.
– Găluştele devin mai galbene dacă grişul este amestecat cu foarte puţin mălai.
– O foaie de dafin pusă în oală, alături de conopidă înlătură mirosul tipic al acesteia.
– Gogoşile devin pufoase dacă în loc de lapte obişnuit se pune lapte bătut.
– Orezul rămâne întreg şi alb dacă se adaugă în apa de fiert o felie de lămâie.
– Pentru a obţine o spumă de albuş care nu se lichefiază este bine să punem zahărul în două reprize: una când începem bătutul, cealaltă la final.
– Paprika (boia de ardei) nu se pune pe carnea udă pentru că se va arde şi va da un aspect urât fripturii. Se presară pe friptură după ce aceasta este gata.
– Îngheţata preparată în casă iese foarte bună dacă adăugaţi amestecului câteva picături de suc de lămâie. Lămâia va împiedica formarea cristalelor de gheaţă.
– Pentru a obţine sufleuri pufoase coaceţi-le la foc mic pentru aproximativ jumătate de oră şi nu deschideţi uşa cuptorului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU