10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024

Chilli con carne

Ingrediente (pentru 8 porţii): 125 g şuncă afumată (bacon), 750 g carne tocată de vită, 2 linguriţe de ulei de măsline, 2 cepe, 2 ardei graşi, 3 căţei de usturoi, un ardei iute roşu, 2 linguri de praf de chilli, 800 g roşii din conservă, 400 g de fasole din conservă.
Mod de preparare: Încălziţi uleiul într-o cratiţă mare, la foc moderat. Căliţi şunca tăiată bucăţi mari timp de 5-6 minute sau până când devine crocantă. Adăugaţi carnea tocată şi lăsaţi totul pe foc, amestecând cu o lingură de lemn pentru a separa carnea, timp de 15 minute sau până când se rumeneşte. Adăugaţi cepele tocate fin, ardeiul gras tocat, usturoiul pisat şi ardeiul iute tocat mărunt. Lăsaţi preparatul pe foc timp de 5-6 minute sau până când legumele se înmoaie. Adăugaţi praful de ardei iute. Continuaţi prepararea timp de încă un minut. Adăugaţi roşiile tocate şi o cană de apă rece. Aduceţi preparatul la punctul de fierbere, apoi reduceţi intensitatea focului şi lăsaţi totul la fiert, parţial acoperit, timp de 30 de minute sau până când sosul scade puţin. Adăugaţi fasolea şi continuaţi prepararea timp de 15 minute sau până când sosul se îngroaşă, şi apoi serviţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS