Ridurile, o amintire!

Autori


Chirurgia estetică nu este singura soluţie pentru a scăpa de riduri, oricât de fine ar fi acestea. Din fericire, doamnele şi domnişoarele au la îndemână alternative simple şi eficiente pentru a preveni apariţia lor.

Se spune că ridurile de expresie sunt foarte frumoase, pentru că demonstrează că persoana pe al cărui chip apar îşi trăieşte viaţa din plin. Oricât de mult ne-ar plăcea această idee, ridurile rămân riduri şi, cu siguranţă, sunt unii dintre cei mai aprigi duşmani ai oricărei femei, fiind martori ai trecerii timpului. Produsele cosmetice antirid şi antiîmbătrânire vă pot ajuta să preveniţi apariţia şi a celor mai fine riduri, la fel şi chirurgia estetică. Însă, mai există câteva modalităţi uşoare de a combate ridurile, metode a căror eficacitate v-ar putea surprinde.

Încercaţi yoga pentru faţă

Yoga nu este benefică numai pentru trup şi suflet, ci şi pentru ten. O disciplină nou-înfiinţată, yoga pentru faţă, foloseşte aceleaşi principii ca şi yoga tradiţională – mişcări atent studiate şi controlul respiraţiei – pentru a spori flexibilitatea şi supleţea tenului. Potrivit experţilor în această nouă terapie, yoga pentru faţă are aceleaşi efecte ca un minilifting facial şi, datorită faptului că îmbunătăţeşte controlul asupra muşchilor feţei, acest gen de yoga previne în mod eficient apariţia ridurilor, făcând ca acestea să fie mai puţin numeroase şi mai puţin profunde. Ca şi la yoga „clasică“, mişcările şi poziţiile au fost concepute special pentru zonele cu probleme ale feţei. Pentru a elimina ridurile fine din jurul gurii, este nevoie să suflaţi întâi aerul în sus, apoi în jos, în timp ce vă ridicaţi pleoapele şi sprâncenele, pentru a atenua ridurile fine din zona ochilor.

Evitaţi să beţi cu paiul

Deşi ar putea părea un lucru aparent neimportant, felul în care beţi lichidele – fie că este vorba de apă, sucuri sau băuturi alcoolice – poate influenţa apariţia ridurilor. De exemplu, dacă sunteţi obişnuită să beţi cu paiul sau direct din sticlă, trebuie să ştiţi că acest obicei dăunează frumuseţii, promovând apariţia ridurilor în jurul gurii – în acelaşi fel în care trasul din ţigară generează apariţia ridurilor la fumătoare. Pielea din jurul gurii este extrem de sensibilă, prin urmare gesturile repetitive duc la apariţia ridurilor profunde. Prin urmare, pentru a scăpa de riduri, obişnuiţi-vă să nu beţi cu paiul, din sticlă sau din cutie, pentru a evita mişcările circulare repetitive ale buzelor.


Îngrijiţi-vă ochii

În ritmul foarte agitat al vieţii moderne, probabil aveţi destul de puţin timp pentru tratamente periodice de îngrijire a tenului, însă, pentru frumuseţea dumneavoastră, ar fi bine să vă acordaţi un răgaz pentru a avea grijă şi de ochii dumneavoastră. Nu veţi avea altceva de făcut decât să aplicaţi zilnic o cremă specială pentru ochi. Folosiţi vârful degetului pentru a aplica şi întinde crema în colţul pleoapelor şi sub ochi. Atunci când cumpăraţi un astfel de produs, alegeţi o cremă care să conţină peptide sau zinc, substanţe suficient de puternice încât să combată ridurile fine, dar fără să afecteze pielea delicată din jurul ochilor. În afară de ritualul de îngrijire cu produse cosmetice, evitaţi pe cât posibil să vă frecaţi la ochi, chiar şi atunci când sunteţi extrem de obosite. Astfel, dacă pielea nu este „agresată“, crema de ochi va acţiona în cele mai bune condiţii şi cu cele mai bune efecte.

Controlaţi-vă poziţia de somn

Pentru prevenirea apariţiei ridurilor, este esenţial să dormiţi suficient, însă nu numai atât. Potrivit cosmeticienilor, până şi poziţia în care dormiţi este importantă. Atunci când vă agitaţi în somn, întorcându-vă de pe o parte pe alta, sau când dormiţi pe burtă, pielea are de suferit – este şifonată şi întinsă în toate felurile, lucru care, în timp, provoacă apariţia ridurilor. Cea mai bună soluţie ar fi să vă obişnuiţi să dormiţi pe spate, dacă vreţi să aveţi o piele întinsă şi netedă.Comenteaza acum

Un comentariu;

  1. iooooooooooo said:

    bine ca im spusesi ce sa fac cu ridurile,.m-am linistit,..suflu in sus, suflu in jos si gata cu ridurile! EXTRAORDINAR!

Alte stiri

Sumarul ediției de joi, 17 iunie 2010

Actualitate

» Craiova bordurată
» 2,2 milioane de lei pentru panouri solare
» Dinel Staicu, suspendat din funcţia de preşedinte al SIF Oltenia
» Un român a murit şi alţi doi au fost grav răniţi într-un accident în Bulgaria
» Glăvan, cercetat de Investigarea Fraudelor
» Firmele de construcţii dau în judecată primăriile pentru lucrările neachitate
» Dinel, puşcărie pe bani grei
» Comisia de învăţământ a Senatului propune învăţământ obligatoriu de 11 clase sau până la 18 ani
» Tir cu calorifere, încărcat cu… tutun

Local

» Depăşire fatală
» Percheziţii la palestinieni
» Arestări pentru infracţiuni cu carduri la nivel internaţional
» Proprietar în stare gravă după explozia apartamentului
» Grupul Roşianu, turnat de concurenţă
» Medici de familie cu permise de conducere a calculatorului
» Saună în saloanele Spitalului Judeţean din Turnu Severin
» Contex de vară, un târg cu preţuri de producător

Dolj

» Încălţăminte şi haine contrafăcute descoperite în vamă
» Protest pe macara
» Elevii pot să se distreze în Tabăra Săcelu

Gorj

» A furat bijuteriile unei tinere
» CJ Gorj nu vrea să preia spitalele cu tot cu datorii
» Două proiecte cu finanţare europeană pentru Gorj

Sport

» Ţicleni şi Sopot rămân la judeţ
» Stanca şi Păcurar, la Steaua
» Lansare de carte la Corabia
» De ce n-a venit Piţi
» Pandurul Cardoso, spre Universitatea
» Bute nu şi-a pierdut speranţa
» Stejarii au surclasat Argentina
» Tecău, Copil şi Gârd, victorioşi
» Kuzneţova, mai bună ca Sorana
» Dulgheru, Halep şi Niculescu au confirmat
» Încă o şansă de promovare
» Elveţienii au calmat „Furia roşie“
» Trei puncte pentru Chile
» Franţa caută primul succes la CM

Bani & Afaceri

» SIF 5, imună la condamnarea lui Staicu
» Investiţie de peste un milion de euro pentru aderarea la spaţiul Schengen
» Reţete de cheltuit corect fondurile
» Ultimul meu clopoţel
» Misiune contracronometru – SMURD

Magazin

» Horoscop
» Scurte ştiri
» Ridurile, o amintire!
» Fereşte-te de radar!
» Întreruperi energie electrică de mâine
» Picătura de cunoaştere
» Bancul zilei

Opinii

» Nervii domnului Iliescu

Top