17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Glace cu halva

Ingrediente:
25 ml de apă, 100 g halva de susan, 100 g zahăr + 3 linguri, 1 praf de sare, 3 gălbenuşuri, 250 ml smântână de frişcă, 1 praf de întăritor, 1 zahăr vanilat, 140 g ciocolată neagră, 80 ml smântână lichidă.
Mod de preparare:
Se face un sirop fiert din 100 g zahăr, apă şi halva. Gălbenuşurile se bat cu cele 3 linguri de zahăr şi praful de sare până se albesc, adăugăm treptat siropul de halva până se va forma o cremă lungă. Facem frişca cu praful întăritor şi zahărul vanilat şi apoi încorporăm uşor, cu ajutorul unei spatule, crema de gălbenuşuri şi halva. Tapetăm cu o folie alimentară o formă (ceramică, fier, silicon) şi turnăm compoziţia rezultată mai sus. Punem forma în congelator câteva ore.
Într-o crăticioară punem ciocolata bucăţele şi smântâna şi dăm la foc mic până ce ciocolata este complet topită. Lăsăm să se răcorească.
Scoatem de la congelator glace-ul, îndepărtăm folia alimentară şi punem deasupra sosul de ciocolată.
Menţiuni: În glace se pot pune fructe confiate, stafide şi nucă prăjită.
Timp de preparare: 30 de minute, plus timpul cât stă la congelator.
Dificultate: redusă

(www.reteteculinare.ro)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII