12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSomon cu crustă de pesmet

Somon cu crustă de pesmet

Ingrediente (pentru 10 porţii): 10 fileuri de somon fără piele (de câte 200 g), 140 g pesmet, 75 g capere murate, scurse de zeamă, o cană de pătrunjel proaspăt tocat, 1/2 cană de mărar proaspăt tocat fin, 2 linguri de coajă de lămâie, 50 g de unt, felii de lămâie pentru servire.
Mod de preparare: Preîncălziţi cuptorul la temperatura de 200°C. Puneţi într-un castron pesmetul, caperele, pătrunjelul, mărarul şi coaja de lămâie. Adăugaţi untul topit şi amestecaţi totul până când compoziţia se omogenizează. Este recomandat ca acest amestec să se pregătească cu trei-patru ore înainte de prepararea peştelui. Tapetaţi o tavă cu hârtie de copt. Puneţi pe fiecare bucată de peşte amestec de pesmet în mod egal şi aşezaţi fileurile în tavă. Daţi-le la cuptor timp de 20 de minute sau până când carnea s-a pătruns. Serviţi fileurile împreună cu felii de lămâie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS