Acasă Local Scurte ştiri

Scurte ştiri

Ion Predescu, preşedinte interimar al CCR
Plenul Curţii Constituţionale a decis ieri să îl numească preşedinte interimar al CCR pe judecătorul Ion Predescu, după ce mandatul lui Ioan Vida a expirat, informează Curtea. Conform comunicatului, judecătorul Ion Predescu va exercita atribuţiile de preşedinte al Curţii Constituţionale până la alegerea noului preşedinte de către Plenul CCR, „în condiţiile Legii nr. 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale“. Hotărârea va fi publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I. Preşedintele Traian Băsescu a semnat, pe 2 iunie, decretul privind numirea lui Petre Lăzăroiu în funcţia de judecător la Curtea Constituţională, pentru un nou mandat.
 NewsIn

Clanul Gorun din Vâlcea înşela firme de leasing
Procurorii DIICOT şi poliţiştii de la Crimă Organizată au efectuat ieri 47 de perchiziţii în Vâlcea, Alba şi Cluj, pentru prinderea unei reţele care înşela firme de leasing, prejudiciul descoperit până acum fiind de 700.000 de euro. Membrii reţelei fac parte din clanul Gorun din Vâlcea, liderul fiind nepotul lui Vasile Gorun. Reţeaua cumpăra cu acte false maşini de lux, dar şi autoutilitare de la firme de leasing. Procurorii DIICOT au descoperit 50 de astfel de maşini de lux. De asemenea, membrii grupării sunt suspectaţi că, în perioada 2008-2009, au indus în eroare mai mulţi administratori ai unor societăţi comerciale, care utilizau în sistem leasing utilaje şi autovehicule pentru construcţii, pentru a intra în posesia utilajelor respective. După ce luau autobasculantele, buldozerele, betonierele, aceştia le făceau acte false şi le vindeau imediat în străinătate. Prejudiciul identificat până în prezent este de 700.000 de euro, însă este posibil ca acesta să ajungă la trei-patru milioane de euro. În dosar au fost învinuite pentru fraude 38 de persoane, care vor fi duse la DIICOT pentru audieri, procurorii urmând să decidă dacă emit mandate de reţinere pe numele acestora. La acţiunea de ieri au participat 160 de poliţişti din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, BCCO Piteşti – SCCO Vâlcea, BCCO Cluj-Napoca, BCCO Alba Iulia, cu sprijinul BCCO Bucureşti, al specialiştilor DGIPI,  DPIR – IPJ Argeş, DPIR – IPJ Vâlcea, poliţişti rutieri, precum şi 120 de jandarmi. Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.
 NewsIn

Un tir plin cu bere s-a răsturnat pe DE 70
Circulaţia a fost blocată luni noapte pe ambele sensuri de circulaţie, la ieşirea din comuna Şimian, pe Dealul Balota, din cauza unor cioburi împrăştiate pe sute de metri. Un accident a avut loc luni noapte, jurul orei 00.30, pe Drumul European 70. Şoferul unui tir, Traian O., de 33 de ani, din Târgu Jiu, a pierdut controlul volanului într-o curbă periculoasă la dreapta şi din cauza vitezei semiremorca a intrat în tangaj şi s-a răsturnat. Tirul era plin cu sticle de bere, care au căzut pe carosabil şi s-au spart. Cioburile s-au împrăştiat pe sute de metri, ceea ce a dus la oprirea circulaţiei pe ambele sensuri de mers aproximativ o oră, formându-se cozi de câţiva kilometri. A fost nevoie atât de intervenţia pompierilor pentru spălarea carosabilului, cât şi de cea a drumarilor pentru înlăturarea cioburilor de sticlă. Din fericire, accidentul nu s-a soldat cu victime.
Alin GHICIULESCU

Exit mobile version