22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinDe la lume adunate şi înapoi la lume date

De la lume adunate şi înapoi la lume date

– Dacă nu rupeţi codiţele sfeclei roşii, aceasta îşi va menţine mai mult din gust şi culoare.
– Pentru prepararea sosurilor albe, puteţi folosi cartofi în loc de făină. Unul sau mai mulţi cartofi, în funcţie de cât sos pregătiţi, se vor da pe răzătoare şi se vor lăsa să fiarbă, apoi se pasează.
– Pralinele întregi sau tăiate sau bombonelele de ciocolată pot fi folosite cu succes la decorarea prăjiturilor şi torturilor.
– Omleta devine mai pufoasă dacă amestecaţi ouăle cu câteva linguri de apă minerală.
– Fructele glazurate pentru ornarea torturilor şi prăjiturilor trebuie ţinute înainte la frigider, apoi trebuie să le treceţi prin glazura de zahăr, după care să le tăvăliţi prin zahăr pudră.
– Fructele de pădure, cireşele aşezate în suportul pentru făcut cuburi de gheaţă vor da acestora o notă deosebită. Sunt ideale atât pentru băuturi răcoritoare, cât şi pentru vin.
– Dacă aţi uitat să luaţi spuma la supă şi deja fierbe, puneţi apă rece şi lăsaţi să se formeze din nou spumă, pe care o îndepărtaţi.
– Fasolea păstăi îşi păstrează culoarea verde după fierbere dacă o puneţi rapid sub un jet de apă rece.
– Fructele pe care le puneţi la prăjituri îşi păstrează forma după coacere dacă le daţi prin zahăr pudră înainte, după ce le-aţi şters bine de apă.
– Dacă aţi făcut orez cu lapte mai mult şi vă rămâne şi pentru a doua zi, nu încercaţi să-l încălziţi pe tot. Încălziţi un pic de lapte, pe care îl veţi adăuga direct în farfurie peste orez.
– Când bateţi oul, adăugaţi şi puţină smântână, crusta şniţelului va fi mai pufoasă.
– Dacă nu sunt din grădina proprie căpşunele şi nu ştiţi dacă au fost sau nu tratate cu substanţe chimice, cel mai bine e să le spălaţi cu apă caldă, căci ea îndepărtează mai bine aceste substanţe chimice decât apa rece.
– Usturoiul se curăţă mai repede de coajă dacă îl lăsaţi câteva minute la înmuiat în apă.
– Ceapa pentru salate pierde din iuţeală dacă o tăiaţi solzişori şi o ţineţi 15 minute în apă cu oţet.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS