10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinO vară în sandale

O vară în sandale

Deşi condiţiile meteorologice din ultimele zile nu vă îmbie să vă scoateţi sandalele, trebuie să fiţi prevăzătoare şi să vă „echipaţi“ din timp cu modele care sunt pe val în acest sezon.  

Odată cu primele zile călduroase, doamnele şi domnişoarele se pregătesc să îşi ia rămas-bun pentru câteva luni de la pantofi şi să revină la răcoroasele sandale, atât de populare în timpul verii. Cum era de aşteptat, şi în această vară se poartă tocurile foarte înalte, fie că sunt conice sau stiletto. De cele mai multe ori, ele sunt ajutate de platforme pentru ca doamnele să câştige câţiva centimetri în plus. Deşi par incomode, noile sandale sunt oarecum mai uşor de purtat decât clasicele sandale cu toc cui. Doamnele care nu se dau în vânt de după tocuri, dar doresc totuşi măcar să pară un pic mai înalte nu trebuie să dispere. Ele pot opta pentru sandale sau pantofi cu platformă, care sunt „pe val“ în acest sezon şi care avantajează orice tip de siluetă. În plus, ele pot fi combinate cu o rochiţă lejeră de vară, fiind perfecte pentru o plimbare. Marele lor avantaj este că sunt mult mai comode decât sandalele cu toc, asigurând, totodată, o notă de supleţe siluetei. Reprezentantele sexului frumos, mereu pe fugă şi care preferă încălţămintea comodă, pot opta pentru sandale cu un toc mai mic sau chiar fără toc. Acestea sunt disponibile atât decupate la spate (tip „flip-flops“), cât şi cu o cureluşă. Acestea sunt cele mai comode sandale, fiind potrivite pentru orice ocazie, indiferent că este vorba de o plimbare pe plajă sau de o cină romantică.

„Platformele“, vedetele sezonului

După cum bine se ştie, sandalele pot fi combinate cu uşurinţă cu orice ţinută. Una dintre cele mai importante tendinţe ale acestui sezon este folosirea materialelor metalizate, în nuanţe de auriu, bronz sau argintiu. Astfel de sandale, în modele simple şi clasice, pot fi asortate la ţinute din materiale uşoare în timpul zilei sau la un top metalizat pentru o noapte în discotecă. Şi în acest sezon rămân pe val sandalele-gladiator, cu multe curele subţiri, inspirate din mitologia romană, comode, lejere, din materiale naturale. Acestea sunt disponibile într-o varietate de modele, cu toc pentru ţinute în club, cu talpa foarte joasă, tocmai bune de combinat cu o pereche de pantaloni arăbeşti, cu o rochie lungă, dar şi cu blugi strâmţi şi cămăşi cu motive folclorice. De departe vedetele acestui sezon sunt platformele, fie că sunt cu toc sau cu talpă ortopedică. Acestea pot fi asociate atât la o ţinută de seară elegantă, cât şi la o ţinută business în timpul zilei. Atenţie însă, astfel de sandale, destul de înalte, trebuie să aibă un calapod comod, pentru a evita eventualele incidente. Aceste încălţări sunt excelente pentru garderoba de vară. Aceste sandale vin într-o multitudine de forme, culori şi texturi, aşa că nu trebuie să vă faceţi griji că nu vă veţi găsi perechea care să se asorteze cu hainele dumneavoastră. De exemplu, dacă doriţi să obţineţi un efect cât mai seducător, combinaţi o pereche de sandale – platformă din piele de lac cu blugii skinny. Alt model în vogă sunt „platformele“ cu bretele şi talpă din plută. Acestea pot fi purtate împreună cu pantaloni trei sferturi, pantaloni scurţi, bluze cu volane, rochii-tunică, rezultatul fiind o ţinută şic, perfectă pentru ieşirile cu prietenii. Un model popular sunt şi sandalele cu imprimeu, tocmai bune de asortat cu o pereche de pantaloni din denim sau fuste în nuanţe neutre. Sandalele-platformă cu bretea în jurul călcâiului sunt o alegere perfectă pentru crearea unui look sofisticat. Acestea pot fi combinate cu pantaloni foarte scurţi, fuste mini sau rochiţe scurte.

Atenţie la detalii!

Altă tendinţă în acest sezon este atenţia deosebită acordată detaliilor, indiferent că este vorba de felurite pietricele, flori, strasuri, mărgele, pene, scoici. Aceste modele extraordinare şi pline de originalitate pot fi combinate mai ales cu ţinutele simple. Un model ceva mai special sunt aşa-numitele „Peep toes“, o combinaţie între pantofi şi sandale, care păstrează călcâiul şi degetele acoperite şi eliberează linia tălpii. Aceste modele originale pot fi combinate mai ales cu ţinutele feminine, delicate şi elegante. În acest sezon, designerii au acordat o atenţie specială tocurilor, care au devenit adevărate opere de artă. Tocurile sunt modelate în linii originale, atât la sandale de zi, cu ornamente florale, geometrice etc., cât şi la sandale de seară, unde pietrele preţioase ocupă un loc de frunte.

Sandale… preţioase

Pentru serile speciale, designerii au creat pentru doamne sandale de ocazie din piele cu inserţii manuale de pietre Swarovski. Acestea pot fi purtate cu succes atât la diferite modele de rochii de seară, cât şi la o rochie scurtă, precum şi la o pereche de jeanşi simpli conici cu o cămaşă, top sau corset elegant, cu un sacou simplu, cambrat.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS