11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinLasagna cu vinete fără paste

Lasagna cu vinete fără paste

Ingrediente: 1 ou bătut uşor, 1/4 pahar lapte, 1 vânătă medie, curăţată şi tăiată felii pe lungime, 1/4 pahar pesmet, 2-4 linguri de ulei, 1/4 ceapă tocată (sau o ceapă mai mică), 1 căţel de usturoi pisat, 300 ml suc de roşii, 3 roşii mici (cam 250 – 300 g) tocate cubuleţe, nescurse, o lingură pătrunjel tocat, 1 linguriţă zahăr, 1 linguriţă oregano, 1/2 linguriţă sare, 1 piept de pui tăiat cubuleţe, 1 pahar mozzarella dată pe răzătoare, 1/4 pahar parmezan dat pe răzătoare.
Mod de preparare:
Fierbeţi bucăţile de pui în apă cu puţină sare. Se pot pune chiar la înăbuşit. Se amestecă oul cu laptele. Se trec bucăţile de vinete prin acest amestec, apoi prin pesmet. Se pun vinetele la prăjit în ulei încins până se rumenesc. Când sunt gata, se scurg pe prosopul de hârtie sau pe şerveţele pentru a îndepărta excesul de ulei.
Prăjiţi uşor ceapa şi usturoiul. Adăugaţi sucul de roşii, roşiile, pătrunjelul, zahărul, oregano şi sarea. Se lasă să fiarbă neacoperit, la foc mediu, timp de încă zece minute. Adăugaţi puiul şi luaţi mâncarea de pe foc. Aşezaţi într-un vas termorezistent, de dimensiune 25×15 cm sau cu diametrul de 20 cm, un strat de vinete, apoi un strat din sosul de mai sus, apoi încă un strat de vinete şi, la final, ultimul strat de sos.
Se dă lasagna neacoperită la cuptor şi se lasă cam 25 de minute la foc potrivit. Se presară mozzarella şi parmezan şi se mai lasă 5 minute.
Menţiuni: Vinetele se pot prăji pe grătar şi atunci preparatul nu este foarte gras.
Timp de preparare: o oră
Dificultate: redusă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU