14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSfaturi pentru bucate delicioase

Sfaturi pentru bucate delicioase

– Înainte de preparare, vinetele trebuie ţinute în apă cu sare, pentru a se scurge acel suc amărui pe care-l conţin, în general, în stare proaspătă.
– Friptura marinată, mai ales carnea de pui şi de porc, se pune pe grătar când cărbunii au putere foarte mare.
– Ardeii, fie ei capia, graşi sau iuţi, sunt excelenţi pe grătar. Ardeii graşi şi cei capia pot fi consumaţi cu orez, paste sau marinaţi cu ulei de măsline şi oţet. Ardeii iuţi pregătiţi la grătar pot fi însoţitorii excelenţi ai unor fripturi din vânat sau de porc la grătar.
– Una dintre cele mai spectaculoase fripturi la grătar este cea din pulpă de miel dezosată, care poate fi marinată cu condimente mediteraneene (usturoi, rozmarin, cimbru şi ulei de măsline) sau cu condimente orientale (chimen, usturoi şi ulei de măsline, piper alb şi piper verde). Acest fel de carne roşie se pregăteşte foarte uşor pe grătar şi nu presupune o frigere îndelungată, precum alte feluri de carne roşie.
– Scrumbiile se frig cel mai bine înfipte în ţepuşe, intercalate cu sferturi de lămâi, timp de trei-patru minute pe fiecare parte.
– Adăugaţi culoare salatelor cu ajutorul morcovilor, verzei roşii tocate sau frunzelor de spanac.
– Sosurile pentru salate vor căpăta un gust mai plăcut dacă alături de alte ingrediente veţi adăuga şi o cantitate de iaurt, la alegere.
– Un amestec care imită zahărul brun poate fi obţinut dintr-o cană de zahăr alb, granulat, combinat cu două linguri de melasă.
– Nu tăiaţi ciupercile la gătit prea mărunt şi nici nu le faceţi piure deoarece îşi vor pierde multe din calităţile nutritive şi din gustul specific.
– Dospirea aluatului poate fi încetinită prin plasarea lui în frigider, dacă aveţi activităţi urgente de făcut şi nu mai puteţi aştepta să crească.
– Fructele pentru salată trebuie feliate imediat după ce le scoateţi de la frigider, întrucât se taie mai uşor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS