21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Scurte ştiri

Druizi angajaţi să prevină accidentele rutiere
Conducătorii companiei de autostrăzi din Austria au angajat în secret o echipă de druizi a căror sarcină de serviciu este să alunge energia negativă din locurile în care se produc foarte des accidente rutiere. Potrivit site-ului web.orange.co.uk, druizii susţin că, de când au început lucrul, au reuşit să reducă până la zero numărul de accidente rutiere mortale dintr-o zonă a autostrăzii considerată „îndoliată“. Cum au reuşit această performanţă? Simplu: au refăcut nivelul de radiaţii terestre pozitive, spun druizii. „Am fost foarte sceptici la început şi de aceea am ţinut secret demersul nostru“, a explicat Harald Dirnbacher, inginer-şef în cadrul companiei de autostrăzi. Autorităţile sunt însă foarte mulţumite de rezultat, motiv pentru care au decis să ia în considerare ideea de a extinde întreaga schemă la nivel naţional.

Protest ecologist în costum de baie
Patru studente au creat haos într-un oraş din China, după ce au decis să măture, îmbrăcate foarte sumar, aleea din faţa unei centrale electrice, informează site-ul web.orange.co.uk. Tinerele au ales această formă de manifestare pentru a protesta faţă de poluarea rezultată în urma activităţii centralei din Chengdu, provincia Sichuan. Îmbrăcate în costum de baie, încălţate cu pantofi cu toc şi purtând pe faţă măşti de protecţie, chinezoaicele au măturat cu îndârjire străzile din jurul centralei, oferind un adevărat spectacol nu doar pentru trecători, ci şi pentru participanţii la traficul rutier, care s-au oprit în loc pentru a vedea această „grozăvie“. Curioşii adunaţi au fost atât de numeroşi încât a fost nevoie de intervenţia unei patrule de poliţişti de la Rutieră pentru ca traficul să fie reluat. Tinerele, care au afişat mesajul „Să măturăm din oraş mizeria făcută de centrală“, spun că nu au nici un regret şi că ar mai protesta oricând, în acelaşi fel.  

Familia Post-it, în luptă împotriva cancerului de piele
O fundaţie elveţiană care luptă împotriva cancerului a lansat de curând o campanie originală de prevenire a cancerului de piele, sub sloganul „Pielea nu uită niciodată“. Potrivit Yahoo!News, organizaţia Krebsliga, în colaborare cu agenţia de publicitate RSCG, a amplasat într-un parc din Zurich o familie ciudată, formată din manechine de plastic acoperite din cap până în picioare cu bileţele adezive pe care au fost tipărite trei sfaturi practice pentru prevenirea apariţiei cancerului de piele. „Familia Post-it“, formată din mamă, tată şi doi copii, a fost amplasată într-o zonă în care locuitorii din Zurich obişnuiesc să stea la plajă, scopul demersului fiind acela de a atrage atenţia asupra pericolelor reprezentate de expunerea excesivă şi neprotejată la razele solare. Cele trei sfaturi scrise pe fiecare dintre sutele de bileţele au fost: „Aplicaţi cremă cu protecţie solară cu 30 de minute înainte de expunerea la soare“, „Alegeţi un produs cu factor de protecţie ridicat“ şi „Evitaţi expunerea la soare în perioada prânzului“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS