11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSex doar din plăcere

Sex doar din plăcere

Până în 2020, sexul va fi practicat doar din plăcere, nicidecum pentru reproducere şi perpetuarea speciei.

În cinci-zece ani, cuplurile nu vor mai face sex cu scopul de a avea un copil şi vor prefera, în schimb, să apeleze la alte proceduri, precum fecundarea in vitro. Această previziune, destul de îngrijorătoare dacă ne gândim că era anunţată încă din 1932 de Aldous Huxley în al său „Brave New World“, unde se lansa teoria apelării la tehnologii reproductive şi la controlul mental pentru a crea un nou model utopic de societate – aparţine unor specialişti de la Murdoch University din Perth, Australia. În opinia doctorului John Yovich şi a colegului său, Gabor Vajta, în curs de maximum un deceniu, femeile de 30 de ani vor apela în proporţie mult mai mare la metodele de concepere artificiale, din cauza ineficacităţii metodelor tradiţionale. În consecinţă, pe viitor, sexul nu va fi nimic altceva decât plăcere. Iar asta nu e tot. Posibila apelare la fecundarea in vitro ar amplifica şi problemele etice privitoare la eugenetică, o teorie care preconizează ameliorarea populaţiilor umane prin măsuri genetice (alegerea părinţilor, sterilizarea, interzicerea procreării etc.), folosită de rasişti şi fascişti. Însă, pentru cei doi medici australieni, care şi-au experimentat teoria pe bovine, fecundarea artificială va fi o practică destul de comună şi destul de eficace şi pentru oameni.

Scenariu

„Reproducerea naturală prin intermediul actului sexual este un proces destul de ineficace, pentru că pentru persoanele de peste 35 de ani, procentul de concepere este de unu din zece, în timp ce pentru cei mai tineri scade la unu din patru. Iată de ce, în maximum un deceniu, cuplurile care se apropie de 40 de ani se vor gândi în primul rând la inseminarea in vitro atunci când se vor gândi să facă un copil“, a explicat Yovich în studiul său, dat publicităţii de revista Reproductive BioMedicine.
„Fecundarea în vitro la bovine este de o sută de ori mai eficientă decât cea naturală şi, din acest motiv, nu există nici un argument care să ne facă să credem că la oameni nu va fi la fel“, a spus la rândul său Vajta. Acest scenariu, care pare a fi de domeniul SF la prima vedere, nu este îmbrăţişat pe deplin de medicul ginecolog Gedis Grudzinskas.
„Pentru mine nu ar fi o surpriză ca fertilizarea in vitro să devină mult mai eficientă decât reproducerea naturală, însă mă îndoiesc că această metodă va garanta complet posibilitatea de reuşită“, a spus specialistul.

Reproducerea naturală prin intermediul actului sexual este un proces destul de ineficace, pentru că, pentru persoanele de peste 35 de ani, procentul de concepere este de unu din zece, în timp ce pentru cei mai tineri scade la unu din patru. Iată de ce, în maximum un deceniu, cuplurile care se apropie de 40 de ani se vor gândi în primul rând la inseminarea in vitro atunci când se vor gândi să facă un copil“.

Doctorul John Yovich

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

14 COMENTARII