16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinReguli de aur pentru purtarea hainelor albe

Reguli de aur pentru purtarea hainelor albe

Hainele albe au intrat în categoria obiectelor vestimentare ce nu se demodează şi care pot fi purtate în orice perioadă a anului. Dacă aţi făcut o pasiune pentru alb, iată care sunt cele trei reguli de aur pe care trebuie să le respectaţi atunci când purtaţi haine deschise la culoare.

Fuste, rochiţe vaporoase, pantaloni sau bluze albe, toate acestea reprezintă cele mai mari tentaţii ale verii care se apropie. Ştiţi deja că obiectele vestimentare în nuanţe deschise sunt extrem de pretenţioase la purtare, iar cele albe sunt cu atât mai greu de păstrat imaculate. În afară de neajunsul că se murdăresc foarte repede, hainele albe mai au o meteahnă: sunt de obicei transparente, prin urmare necesită o alegere inteligentă a lenjeriei intime, pentru a nu produce, din neatenţie sau necunoaştere, gafe vestimentare de neiertat. Când purtaţi haine albe sau în nuanţe foarte deschise este bine să ţineţi cont de următoarele trei reguli.

Purtaţi lenjerie intimă de culoarea pielii

Una dintre cele mai mari gafe vestimentare, care este extrem de neplăcută din punct de vedere estetic, este ca lenjeria intimă să fie purtată „la vedere“. În plus, în nici o situaţie aceasta nu trebuie să fie vizibilă prin haine, cu atât mai puţin prin cea de culoare albă. Şi mai grav este atunci când pe sub hainele deschise la culoare se vede un slip sau un sutien negru sau într-o culoare ţipătoare (roşu, turcoaz, verde). Deşi prima opţiune a oricărei femei care poartă haine albe ar fi lenjeria intimă albă, alegerea nu este neapărat cea mai bună. Albul se acceptă cu indulgenţă, însă alegerea perfectă este lenjeria intimă de culoarea pielii sau într-o nuanţă cât mai apropiată de cea naturală a epidermei. Astfel, lenjeria intimă se va integra perfect în ţinută şi, în plus, va fi extrem de bine camuflată.   

Alegeţi materiale albe naturale

În general, albul arată cel mai bine pe materiale naturale, ca de exemplu bumbacul, pânza, denimul sau lâna, ceea ce îl face cu atât mai pretenţios. Hainele confecţionate din ţesături sintetice precum nailonul, relonul sau poliesterul au tendinţa de a se întinde excesiv şi de a se scămoşa şi, de obicei, nu prea mai pot fi purtate după o spălare sau două, mai ales la maşină. De aceea, albul le va face să pară şi mai inestetice decât sunt, aşa că nu este recomandat să vă cumpăraţi obiecte vestimentare sintetice albe. Scopul nuanţelor deschise şi al albului în special este să confere încredere şi puritate ţinutei, nu să scoată în evidenţă defectele sau calitatea mai puţin bună a obiectelor vestimentare. Nu trebuie să vă cheltuiţi tot salariul cumpărând cele mai scumpe haine, pentru că natural nu înseamnă neapărat exagerat, însă calitatea hainelor şi aspectul ţinutei vor face toţi banii.

Feriţi-vă de alimentele colorate

Atunci când alegeţi să purtaţi haine deschise la culoare, în special haine albe, cea mai bună metodă de a le păstra impecabile este să vă feriţi de orice aliment sau obiect colorat. Prin urmare, evitaţi să mâncaţi ceva care conţine sos roşu sau ketchup, nu beţi sucuri închise la culoare, înlocuiţi vinul roşu cu cel alb. În plus, aveţi grijă unde vă aşezaţi, pentru a nu păta hainele. Ţineţi cont de faptul că, dacă vreţi să aveţi un aspect impecabil în alb, trebuie să faceţi anumite sacrificii pentru a vă feri de pete. Nu spune nimeni că trebuie să staţi nemişcată, ca o statuie, însă nici nu ar fi bine să „provocaţi“ soarta, savurând un pahar de vin roşu atunci când purtaţi o rochie albă ca zăpada.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS