16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinProdusele naturale, un pas spre frumuseţe

Produsele naturale, un pas spre frumuseţe

Fructele şi legumele pot fi veritabile produse cosmetice, care vă pot ajuta să vă menţineţi frumuseţea.

Rodia, portocala, muşeţelul, cartoful pot face adevărate minuni pentru frumuseţea dumneavoastră, la fel cum de un real ajutor vă pot fi şi pătrunjelul, cimbrul sau uleiurile esenţiale de migdale, trandafiri sau lavandă.
Dacă vreţi să vă curăţaţi tenul şi cu altceva decât cu obişnuitele produse cosmetice, puteţi încerca o combinaţie de suc de rodii cu lapte, la care adăugaţi o linguriţă de praf de copt. Amestecul se mixează şi se aplică uniform pe faţă. Utilizând acest tratament naturist, veţi obţine un ten strălucitor şi neted.
Dacă vreţi să vă preparaţi şi un tonic pentru faţă, aveţi nevoie de două linguri de votcă pe care trebuie să le amestecaţi cu o lingură de pulpă de portocală şi un sfert de cană de apă.
O dată pe săptămână puteţi încerca şi o mască din cartofi dulci. Aveţi nevoie de un cartof fiert, pe care trebuie să îl zdrobiţi şi peste care adăugaţi o lingură de bere.
Dacă aveţi acnee sau puncte negre, puteţi recurge la ajutorul cimbrului şi al pătrunjelului. Cimbrul conţine elemente cu proprietăţi de purificare deosebite, care înlătură impurităţile pielii şi reziduurile metabolice, distrugând în acelaşi timp bacteriile care pot cauza acneea.
În schimb, pătrunjelul datorită proprietăţilor de intensificare a circulaţiei sanguine este un remediu excelent pentru pete şi puncte negre. Dacă tenul dumneavoastră are astfel de probleme, zdrobiţi pătrunjelul până obţineţi o pastă pe care o aplicaţi pe faţă. Amestecul se va lăsa să acţioneze 10-15 minute, după care tenul se va clăti cu apă din abundenţă. Nu uitaţi nici de efectul miraculos al sucului de castraveţi, care împrospătează pielea şi o hidratează.

Efectul miraculos al uleiurilor esenţiale

Câteva sticluţe de ulei esenţial de migdale, trandafir sau lavandă ar trebui să se găsească pe raftul din baie al fiecărei doamne sau domnişoare.
Uleiul de migdale este un hidratant perfect de uz general. El poate fi folosit cu succes pe buze şi în zona din jurul gurii, ca hidratant pentru mâini sau ca demachiant uşor pentru ochi, pentru atenuarea ridurilor.
Pe de altă parte, uleiul de trandafiri este cunoscut pentru proprietăţile sale calmante şi pentru faptul că redă supleţea pielii.
Uleiul de lavandă are proprietăţi de calmare a pielii, ajutând în acelaşi timp la eliminarea disconfortului şi a durerii. În plus, este şi un somnifer minunat. Aşa că, după o zi extenuantă la muncă, nu uitaţi să adăugaţi în apa din cadă cinci-şase picături de ulei esenţial, pentru a vă asigura somnul de frumuseţe.
În altă seară, puteţi apela la ajutorul sărurilor de baie care detoxifiază uşor organismul. Utilizate la sfârşitul zilei, sărurile pot să reducă tensiunea nervoasă şi să vă asigure un somn odihnitor peste noapte.

Cremă pentru mâini

Şi mâinile pot beneficia de un tratament natural. Puteţi încerca următoarea reţetă: Faceţi ceai de muşeţel (la două căni de apă fierbinte, puneţi o linguriţă de muşeţel). Apoi, într-un blender, adăugaţi o linguriţă de unt, una de avocado şi ceaiul preparat. Crema obţinută se va aplica pe mâini.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU