3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinOmletă cu ricotta şi salvie

Omletă cu ricotta şi salvie

Ingrediente (pentru 8 porţii): 10 ouă, 2 linguri ulei de măsline, 3 cepe mari, 2 linguri frunze de salvie şi, separat, 8 frunze de salvie, un căţel de usturoi, 80 g brânză ricotta proaspătă, sare şi piper.
Mod de preparare: Preîncălziţi cuptorul la o temperatură foarte mare. Într-un castron bateţi bine ouăle, apoi condimentaţi-le după gust cu sare şi piper proaspăt măcinat. Încălziţi uleiul într-o tigaie cu diametrul de 24-26 cm. În uleiul încălzit adăugaţi ceapa, pe care în prealabil aţi tocat-o foarte mărunt. Lăsaţi-o la călit, amestecând continuu, timp de 15 minute sau până când se rumeneşte. Adăugaţi frunzele de salvie tocate şi usturoiul pisat. Turnaţi ouăle bătute, fărâmiţaţi brânza ricotta în tigaie şi apoi amestecaţi. Deasupra aranjaţi frunzele de salvie întregi şi daţi omleta la cuptor, la foc moderat, timp de 6-8 minute. Dacă aveţi un cuptor cu grill, la sfârşit lăsaţi omleta sub grill timp de 4-6 minute, până se rumeneşte. Tăiaţi şi serviţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS