Ingrediente (pentru 8 porţii): 10 ouă, 2 linguri ulei de măsline, 3 cepe mari, 2 linguri frunze de salvie şi, separat, 8 frunze de salvie, un căţel de usturoi, 80 g brânză ricotta proaspătă, sare şi piper.
Mod de preparare: Preîncălziţi cuptorul la o temperatură foarte mare. Într-un castron bateţi bine ouăle, apoi condimentaţi-le după gust cu sare şi piper proaspăt măcinat. Încălziţi uleiul într-o tigaie cu diametrul de 24-26 cm. În uleiul încălzit adăugaţi ceapa, pe care în prealabil aţi tocat-o foarte mărunt. Lăsaţi-o la călit, amestecând continuu, timp de 15 minute sau până când se rumeneşte. Adăugaţi frunzele de salvie tocate şi usturoiul pisat. Turnaţi ouăle bătute, fărâmiţaţi brânza ricotta în tigaie şi apoi amestecaţi. Deasupra aranjaţi frunzele de salvie întregi şi daţi omleta la cuptor, la foc moderat, timp de 6-8 minute. Dacă aveţi un cuptor cu grill, la sfârşit lăsaţi omleta sub grill timp de 4-6 minute, până se rumeneşte. Tăiaţi şi serviţi.
Omletă cu ricotta şi salvie
ȘTIRI VIDEO GdS
Ultimele stiri
Toate
- Toate
- Administratie
- Admitere
- Advertoriale
- Afaceri de succes
- Agricultura
- Auto
- Autostrada Olteniei
- Bacalaureat
- Bancuri
- Bani & Afaceri
- Bani Europeni
- Baschet
- Black Friday
- Casa si gradina
- Cultura
- Diete si fitness
- Dolj
- Educatie
- Europa
- Eveniment
- Featured
- Finante
- Fotbal
- Gadgets
- Gaming
- Gazeta mea
- Gorj
- Handbal
- Horoscop
- Imobiliare
- International
- Interviu
- Investigatii
- IT&C
- Local
- Magazin
- Mama si copilul
- Medicina
- Mehedinţi
- Mobile
- National
- Olt
- Oltenia Business
- Opinii
- Politica
- Publireportaj
- Razboi Ucraina
- Retete culinare
- Sanatate
- Sport
- Stiri mondene
- Tehnologie
- Tenis
- Vacante si calatorii
- Vâlcea
- Viata sanatoasa
- Volei