13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinMachiaj în funcţie de forma ochilor

Machiaj în funcţie de forma ochilor

Machiajul permite estomparea imperfecţiunilor tenului, însă totodată vă poate ajuta să corectaţi şi anumite asimetrii faciale generate de forma ochilor.

Felul în care aplicaţi fardul şi folosiţi creionul dermatograf vă poate ajuta să vă mascaţi micile defecte, pentru a arăta cât mai bine. Unele femei au pleoapele căzute, altele au ochii prea mici sau prea rotunzi, în alte cazuri ochii sunt înfundaţi în orbite, prea apropiraţi sau prea depărtaţi. Cu alte cuvinte, foarte puţine doamne şi domnişoare sunt perfecţiunea întruchipată. Din fericire, machiajul este aliatul femeilor, ajutându-le să mascheze imperfecţiunile şi să pună în valoare trăsăturile frumoase.

Ochii mici

Dacă aveţi ochii mici, optaţi pentru farduri în culori deschise, care vor da impresia de mărire a ochiului, spre deosebire de nuanţele închise. În cazul în care vă plac fardurile în culori mai întunecate, întindeţi-le spre exteriorul ochiului, pentru a obţine acelaşi efect de mărire. Folosiţi, de asemenea, un fard cu efect de volum şi evitaţi să utilizaţi tuşul, pentru că acesta face ca ochii să pară şi mai mici decât sunt. Un truc ar fi să aplicaţi creion dermatograf deschis la culoare (alb sau argintiu) în colţul interior şi pe partea inferioară a ochiului.

Ochii foarte mari sau înfundaţi în orbite

Şi în acest caz, machiajul trebuie realizat cu farduri în nuanţe deschise, care trebuie aplicat către exterior, pentru a da impresia de alungire a formei ochilor. În cazul în care folosiţi un creion dermatograf negru sau tuş, evitaţi să conturaţi întregul ochi, pentru a nu risca să accentuaţi defectul ochilor. Pentru a redefini forma ochiului, trasaţi o linie cu dermatograful doar pe colţul exterior al pleoapei superioare, eventual desenând o coadă, care neapărat trebuie să fie orientată în sus.

Pleoape căzute

Doamnele şi domnişoarele care au pleoapele căzute pot folosi orice nuanţă de fard, însă condiţia este ca acesta să fie aplicat în sus, spre arcadă şi spre exteriorul ochiului, pentru a corecta această imperfecţiune. Aplicaţi rimelul numai pe genele din colţul exterior – astfel veţi reuşi să redefiniţi forma ochiului. Şi dacă folosiţi tuş este indicat să îl aplicaţi doar spre exteriorul ochiului.

Ochi depărtaţi

Femeile care se găsesc în această situaţie trebuie să aplice fardul pe toată pleoapa, fără a „insista“ pe partea dinspre tâmplă. În plus, definiţi machiajul în degradé, de jos în sus. Conturaţi întregul ochi cu creion dermatograf, pentru a crea impresia că ochii sunt mai puţin depărtaţi. În plus, puteţi opta pentru aplicarea unui fard deschis la culoare în partea exterioară a ochiului (fără a depăşi însă conturul acestuia) şi a unui fard în nuanţe puţin mai închise în colţul interior, estompând totodată partea de mijloc a pleoapei. Astfel, ochii vor părea mai apropiaţi unul de celălalt.

Ochi apropiaţi

Obiectivul femeilor care au ochii prea apropiaţi unul de celălalt este să pună accent pe colţul interior al ochilor, pentru a crea impresia că distanţa dintre tâmple este mai mare. Optaţi deci pentru un fard deschis la culoare în colţul interior şi pentru aplicarea unui fard într-o nuanţă mai închisă spre exterior, pentru a crea efectul de alungire. Rimelul va trebui aplicat pe toate genele, insistând însă pe colţul exterior.

Machiaj în funcţie de culoarea ochilor
Dacă aveţi ochii albaştri, culoarea portocalie şi toate nuanţele derivate din aceasta sunt cele mai indicate pentru a-i pune în evidenţă. Pentru ochii verzi trebuie folosit fard de culoare roz sau violet, care poate fi completat şi cu un creion pentru pleoape bordo sau mov. Dacă aveţi ochi căprui cu tonuri de verde, un creion grena sau negru va face minuni, dar vă puteţi axa şi pe o armonie de roşu. Femeile care au ochii căprui sau negri pot folosi orice culoare de fard, însă trebuie să ţină cont şi de culoarea tenului, pentru a nu crea contraste prea mari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS