10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPicătura de cunoaştere

Picătura de cunoaştere

Beneficiile suplimentare ale fructelor şi legumelor organice sunt un mit

Cercetătorii australieni susţin că fructele şi legumele cultivate fără utilizarea pesticidelor sau a erbicidelor nu ar trebui să fie promovate drept alimente mai sănătoase decât cele obişnuite. Rezultatele unui studiu realizat de specialişti din cadrul Universităţii din Sydney arată că nu există nici o dovadă solidă că aşa-numitele fructe şi legume organice ar conţine mai multe substanţe nutritive decât cele cultivate prin metode tradiţionale. Autorul studiului, profesorul Samir Sammam de la Facultatea de Bioştiinţe Moleculare aparţinând de universitatea australiană, este de părere că toţi consumatorii ar trebui să opteze pentru fructele şi legumele cultivate în scopuri comerciale, pentru că acestea sunt mai ieftine, deci sunt mai rentabile. În timpul studiului în urma căruia s-a ajuns la această concluzie au fost analizate în detaliu lucrările publicate la nivel internaţional pe tema cultivării organice a plantelor, s-au efectuat teste de laborator pentru mai multe categorii de fructe şi legume şi au fost realizate sondaje în rândul specialiştilor în nutriţie cu privire la consumul de fructe şi legume organice. „În urma experimentelor efectuate am concluzionat faptul că structura nutritivă diferă foarte puţin între fructele şi legumele cultivate prin metode organice şi cele care sunt cultivate în mod tradiţional“, a precizat autorul studiului. „Este adevărat că mulţi nutriţionişti îşi sfătuiesc pacienţii să consume fructe şi legume organice, motivând că acestea ar avea mai multe substanţe nutritive şi, prin urmare, ar fi benefice pentru sănătate. Aceste sfaturi au fost date fără a exista dovezi ştiinţifice în sprijinul lor, iar acum putem confirma că fructele şi legumele cultivate în mod tradiţional sunt cel puţin la fel de bune“, a mai spus Samir Sammam.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU