10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinNaturaleţea vine cu ajutorul machiajului

Naturaleţea vine cu ajutorul machiajului

Naturaleţea, aerul romantic, proaspăt şi feminin sunt atributele care trebuie să carac-terizeze machiajul unei zile obişnuite de primăvară.

„Renunţaţi la culorile «grele» şi adoptaţi-le pe cele fluide, în ton cu frumuseţea primăverii“, sunt sfaturile make-up stiliştilor. Naturaleţea, acel aer romantic, dar în acelaşi timp feminin trebuie să vorbească prin machiajul dumneavoastră.
O cremă hidratantă, un fond de ten sau o pudră bronzantă cu particule strălucitoare, care reflectă subtil lumina, sunt primele produse cosmetice pe care trebuie să le folosiţi pentru un machiaj primăvăratic.
Dacă vă este teamă să nu greşiţi în alegerea produsului care să dea strălucire, îl puteţi testa privindu-vă în oglindă după aplicarea lui, la lumina zilei. Imaginea care se reflectă trebuie să fie cât mai naturală.
Naturaleţea poate fi realizată şi cu ajutorul fardului de obraz. Specialiştii vă recomandă alegerea unor culori pastelate, foarte potrivite pentru o zi senină de primăvară. Şi dacă vreţi să variaţi, puteţi încerca o nuanţă strălucitoare de fucsia. Aveţi grijă şi la instrumentele pe care le folosiţi pentru aplicarea lor. O pensulă specială pentru machiaj este ideală.

Pleoape colorate

Kaki este una din cele mai uşor de purtat culori în această primăvară. Trebuie însă să alegeţi un fard sidefat, întrucât varianta mată poate părea prea întunecoasă.
Culorile metalice continuă să fie pe val, iar în acest sezon, violetul înlocuieşte albastrul electrizant. Specialiştii în arta cosmetizării vă recomandă aplicarea fardului într-o umbră discretă atât în partea superioară, cât şi în cea inferioară a ochilor.
Bleul, rozul pal sau somon, oranjul, violetul deschis, verdele crud sunt numai câteva dintre multele variante de culori pe care le puteţi alege.
Puteţi, de asemenea, opta pentru farduri foarte puţin sidefate, uşor străvezii, care să confere privirii dumneavoastră acel aer primăvăratic.

O cosmetizare reuşită

Şi dacă uneori nu aveţi suficient timp pentru machiajul pleoapelor, puteţi opta doar pentru machiajul genelor, ochii putând fi puşi în valoare cu acest produs cosmetic.
Dacă alegeţi genele false sau doriţi să le accentuaţi cu o mascara pentru volum, puteţi renunţa la fardurile pentru ochi.
În aceste cazuri, pentru o cât mai bună definire, conturaţi linia superioară a genelor cu un creion maro, indigo sau bleumarin.
Puteţi să renunţaţi şi la tuş, care este destul de greu de aplicat corect şi care vă poate distruge machiajul ochilor.
Un ultim instrument care vă va ajuta să definitivaţi machiajul pentru o zi obişnuită de primăvară este rujul. Pentru a completa perfect imaginea naturală, va trebui să alegeţi nuanţele pastelate de roz sau corai, la fel cum puteţi rămâne la nuanţa buzelor dumneavoastră, aplicând numai un gloss transparent.
Şi balsamurile de buze uşor sidefate reprezintă altă alegere demnă de a fi luată în calcul, mai ales dacă vă număraţi printre doamnele şi domnişoarele care nu iubesc foarte mult fardarea buzelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS