21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinDomnii... la bisturiu

Domnii… la bisturiu

Apropiata sosire a verii şi iminenta probă a costumului de baie nu este un coşmar numai pentru doamne. Reprezentanţii sexului tare sunt şi ei destul de îngrijoraţi de perspectiva de a-şi etala silueta în toată splendoa-rea, sub razele fierbinţi ale soarelui.

Costumul de baie nu reprezintă un „moment de cumpănă“ şi un supliciu doar pentru femei. Şi bărbaţii trăiesc adevărate stări de panică la gândul că trebuie să îşi afişeze silueta pe plajă. Dacă până acum reprezentaţii sexului tare se gândeau, mai ales, la sală, mai nou ei nu ezită să apeleze la creme, masaje şi, nu în ultimul rând, la bisturiul chirurgului estetician pentru un „ajutor“ drastic. Cel puţin aceasta este concluzia la care a ajuns chirurgul italian Alessandro Gennai, care a constatat că, în această perioadă, numărul pacienţilor săi de sex masculin a crescut cu 30% faţă de anul trecut. Deşi rămân în minoritate, cert este că bărbaţii din zilele noastre au mult mai puţine probleme în a se adresa unui chirurg pentru a-şi „repara“ defectele fizice, în timp ce în urmă cu un an, erau mult mai pudici. Bărbaţii care apelează la medic pentru o intervenţie chirurgicală estetică recurg la această soluţie mai ales după ce alte strategii, precum dieta sau sportul, s-au dovedit ineficiente. În plus, în această perioadă a anului, domnii mai au timp la dispoziţie pentru a se supune la o intervenţie şi pentru a-şi permite apoi să se refacă înainte de a se expune la soare.
Cele mai solicitate intervenţii vizează mai ales zona toracică şi abdominală, „părţi importante ale corpului masculin“, după cum a explicat Gennai. „În această perioadă, am înregistrat o adevărată creştere de intervenţii legate de aceste zone“, a mai precizat medicul italian. Problema principală pe care domnii încearcă să o rezolve este legată de „burtică“ şi de kilogramele în plus. De altfel, cea mai solicitată intervenţie este liposucţia abdominală şi de pe şolduri. De asemenea, sunt din ce în ce mai populare intervenţiile de ginecomastie, altfel spus reducerea sânilor. În plus, atunci când la nivel abdominal, în afara ţesutului adipos există un exces cutanat, este necesară lipoabdominoplastia. Specialistul a ţinut să atragă atenţia asupra faptului că, în anumite cazuri, chirurgia nu este doar un truc pentru a slăbi, ci este singura soluţie posibilă. Mai ales după o slăbire bruscă, pielea îşi pierde tonusul şi se lasă, nerăspunzând la exerciţiile fizice, astfel că bisturiul rămâne singura soluţie. Pacienţii care au ajuns la greutatea optimă sunt candidaţii ideali pentru o intervenţie estetică la nivelul abdomenului, în timp ce domnii care doresc să apeleze la chirurg doar pentru a nu ţine dietă riscă să ajungă în punctul de unde au plecat după doar câteva luni. După o astfel de intervenţie, medicii recomandă schimbarea stilului alimentar, pentru ca pacienţii să nu pună la loc kilogramele pierdute.

Operaţii la modă

Popularitatea de care se bucură chirurgia estetică printre domni nu este prezentă doar pe Bătrânul Continent. În SUA, potrivit ultimelor statistici ale American Society for Aesthetic Plastic Surgery, numărul liposcuţiilor la bărbaţi a crescut cu 28 la sută. Rezultatul este cu atât mai surprinzător cu cât, dincolo de Ocean, din cauza crizei economice, numărul intervenţiilor chirurgicale a scăzut cu două procente.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS