Acasă Magazin Scurte ştiri

Scurte ştiri

Einstein, cel mai mic cal din lume
Einstein, mânzul unui cal de rasă din SUA, ar putea intra în Cartea Recordurilor datorită dimensiunilor sale extrem de mici. Căluţul, care a văzut lumina zilei la sfârşitul săptămânii trecute, este mai mic chiar şi decât un bebeluş normal, cântărind mai puţin de trei kilograme şi având înălţimea de 35 de centimetri. „De 20 de ani, de când mă ocup de cai, nu am văzut un mânz mai mic sau măcar apropiat ca mărime cu acesta“, a spus crescătoarea de cai Judy Smith, de la Tiz Miniature Horse Farm din Barnstead, New Hampshire. „La început am crezut că s-a născut mort, dar, după ce l-am şters cu un prosop, a început să se mişte. Era atât de mic“, a mai povestit Judy.

Condamnaţi să citească

Un judecător de la Tribunalul pentru minori din Fuda, Germania, a găsit o soluţie alternativă inedită pentru a-i pedepsi pe adolescenţii recalcitranţi: cititul. În cazul în care „condamnatul“ acceptă provocarea, judecătorul alege o carte potrivită, în funcţie de stilul de viaţă şi de infracţiunea comisă de adolescent. După maximum şase săptămâni, tânărul infractor trebuie să scrie un eseu despre cartea tocmai citită. Au existat însă cazuri în care tinerii au preferat să cureţe grădina decât să citească. De obicei, judecătorul Christoph Mangelsdorf trebuie să judece cazurile unor tineri implicaţi în scandaluri în discoteci sau care sunt prinşi conducând în stare de ebrietate. Din dorinţa de a-i ajuta să revină pe drumul cel bun, judecătorul german a găsit o soluţie alternativă la pedepsele clasice, cum ar fi munca într-un cămin sau curăţarea grădinii, şi a decis să îi invite pe tinerii infractori la lectură. Volumele alese de judecător sunt romane pentru tineri, care îi pot implica şi le pot stimula fantezia. Până acum, 15 adolescenţi, cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani, au acceptat provocarea lui Mangelsdorf.

Harry Crowther, copilul care îmbătrâneşte
La doar 11 ani, Harry Crowther, din Mirfield, Marea Britanie, are deja problemele unui pensionar. Acesta a fost diagnosticat cu artrită şi ia calmante de patru ori pe zi pentru a face faţă durerilor. Deşi la naştere părea un copil absolut normal, Harry a fost ulterior diagnosticat cu Atypical Progeria Syndrome. Problemele au apărut acum zece ani, când pielea de pe abdomenul băiatului a început să se subţieze. La şapte ani, faţa deja începuse să-i îmbătrânească. După ani de cercetări, medicii au decis că Harry este singurul om din lume care suferă de Atypical Progeria Syndrome, o maladie a cărei evoluţie nu poate fi anticipată. Cert este că, în prezent, pielea adolescentului deja s-a subţiat, iar oasele de la mâini şi gât s-au erodat.

Exit mobile version