16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPulpe umplute pe pat de legume

Pulpe umplute pe pat de legume

Ingrediente: 6 pulpe pui întregi dezosate, 4 felii şuncă pui (porc), o bucăţică de cârnat afumat, 1 felie pâine albă, 150 ml de lapte, 1 cutie ciuperci tăiate, pătrunjel verde, 6 felii de caşcaval pentru sandviş, un ou, 2 pungi nailon, 2 morcovi, 3-4 cepe, 4 căţei usturoi, 2-3 roşii, busuioc, 150 ml ulei, 250 ml vin alb.
Mod de preparare:
Felia de pâine o punem la înmuiat în lapte. Pulpele le batem între două pungi să se mai subţieze, apoi le sărăm. Feliile de şuncă şi cârnatul le tăiem cubuleţe, pâinea o stoarcem bine şi o adăugăm la şuncă. La acestea adăugăm ciupercile tăiate, un ou crud şi condimentăm totul cu sare şi piper după gust şi mai punem şi pătrunjel verde tocat. Se amestecă totul bine.
Morcovii şi ceapa se taie rondele, usturoiul îl feliem, la fel procedăm şi cu roşiile. Punem 150 ml de ulei într-o tavă, aşezăm legumele tăiate şi deasupra se presară busuioc.
Pulpele bătute şi sărate se umplu în felul următor: aşezăm întâi pe pulpă felia de caşcaval, iar peste punem două linguri din umplutură. Se rulează şi se prinde cu scobitori, apoi le aşezăm în tavă, turnăm peste 250 ml de vin alb şi 250 ml de apă.
Acoperim tava cu folie de aluminiu şi o punem la cuptor pentru circa 25 minute, după care luăm folia şi lăsăm să se coacă până când pulpele se rumenesc.
Menţiuni: Se serveşte cu garnitură de orez cu ciuperci, lângă care punem şi legumele coapte din tavă împreună cu sosul format.
Timp de preparare: o oră
Dificultate: redusă

www.reteteculinare.ro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS