16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinFructul de avocado, un plus de savoare

Fructul de avocado, un plus de savoare

Fructele de avocado sunt, din păcate, destul de puţin apreciate, având în vedere valorile nutritive cu care le-a înzestrat Mama Natură. În general, fructul de avocado este ocolit din cauză că este foarte greu de curăţat şi de tăiat.
Fructele de avocado au un gust deosebit şi o textură destul de consistentă, motiv pentru care conferă un plus de savoare mâncărurilor în care sunt folosite ca ingrediente – fie că sunt utilizate doar ca garnitură sau sunt „vedeta“ reţetei. Până la folosirea fructului propriu-zis, curăţarea şi tăierea acestuia pot da bătăi de cap gospodinelor. Fructele de avocado sunt greu de tăiat din cauza faptului că au în mijloc un sâmbure mare şi solid, dar şi din cauza texturii şi a formei lor ciudate. Din aceste motive, pentru cei care nu au experienţă în a pregăti un avocado pentru gătit este destul de greu să separe pulpa fructului de coajă.

Tăierea şi curăţarea fructelor de avocado

Pentru a tăia un astfel de fruct, veţi avea nevoie de un cuţit special pentru legume şi fructe şi un tocător de lemn. Dacă nu aveţi prin bucătărie un cuţit special pentru fructe şi legume, puteţi utiliza la fel de bine şi un cuţit mare, pe care îl folosiţi la tranşarea cărnii. Condiţia specială este ca lama cuţitului pe care îl veţi utiliza să fie foarte bine ascuţită.
Prindeţi bine fructul de avocado în mână. Cu ajutorul cuţitului, faceţi o incizie. Aveţi grijă ca lama cuţitului să pătrundă prin coaja şi pulpa fructului, însă cuţitul nu trebuie să taie şi sâmburele.
După ce aţi făcut incizia în pulpă, trebuie să rotiţi fructul dintr-o mişcare şi să realizaţi o tăietură continuă, pentru a reuşi ulterior să scoateţi sâmburele. Atenţie însă: fructul trebuie tăiat pe lungime, nu pe lăţime. După ce aţi tăiat fructul de avocado de jur-împrejur, pe lungime, prindeţi bine fiecare jumătate. Răsuciţi cele două jumătăţi una într-o parte, alta în cealaltă parte. Fructul va fi despicat în două jumătăţi perfecte.
Pentru a scoate pulpa veţi avea nevoie de o lingură mare: pur şi simplu scoateţi pulpa din coajă, aşa cum faceţi în cazul dovleacului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII