12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPicătura de cunoaştere

Picătura de cunoaştere

Lupta pentru frumuseţe

Alimentele gătite la temperaturi ridicate, băuturile şi mâncărurile bogate în zaharuri rafinate sunt un adevărat pericol pentru frumuseţe. Potrivit specialiştilor, acestea conţin o doză mare de „AGE“, ansambluri de zaharuri şi proteine care cresc de 50 de ori cantitatea de radicali liberi din piele, conferind mai multă rigiditate şi fragilitate ţesuturilor şi accelerând procesul de îmbătrânire. Aceşti „AGE“ sunt unii dintre cei mai mari duşmani ai frumuseţii. Potrivit specialiştilor de la Centrul Interuniversitar de Dermatologie biologică din Firenze, Milano şi Siena, ale căror concluzii au fost prezentate în cadrul „Winter Academy Of Dermatology and Oncology“, care a avut loc recent la Saint Moritz, riscul de accelerare a procesului de îmbătrânire creşte cu 13% doar prin simpla introducere în dietă a unui milion de unităţi AGE pe zi, cantitate conţinută într-o singură felie de tort, o băutură răcoritoare, 150 de grame de „prăjeală“ sau 250 de grame de carne la grătar. „Procesul de glicaţie produce aşa-numiţii AGE, o combinaţie periculoasă de zaharuri şi proteine în măsură să formeze toxine. Un individ introduce în organism mari cantităţi de astfel de substanţe atunci când consumă alimente bogate în zaharuri rafinate şi îndulcitori sau mâncăruri gătite la temperaturi înalte“, a explicat Torello Lotti, director al Centrului de Dermatologie din Firenze şi totodată coordonatorul studiului. Acesta a explicat că temperaturile ridicate cresc viteza cu care zaharurile se leagă de proteine. Astfel, prin încălzirea laptelui, se triplează conţinutul de AGE, la fel ca şi prin prăjirea cărnii. Aceeaşi AGE joacă un rol şi în cazul unor boli precum diabetul şi ateroscleroza.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS