7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCoafuri şic pentru primăvară

Coafuri şic pentru primăvară

Stilurile de coafură în tendinţe în acest sezon sunt destul de generoase, iar doamnele şi domnişoarele au la dispoziţie patru variante pentru a alege ce li se potriveşte.

Patru tipuri de coafură fac legea în modă în acest sezon. Este vorba de tunsoarea bob, care pare să nu se demodeze, buclele foarte lejere, cu aspect natural, în genul celor purtate de Sarah Jessica Parker, cocul – care revine în tendinţe şi părul foarte drept. Iată ce trebuie să ştiţi pentru a găsi stilul de coafură care se adaptează perfect dorinţelor dumneavoastră, dar şi caracteristicilor podoabei capilare cu care v-a înzestrat mama natură.

Bobul, o tunsoare la modă

Vă doriţi o schimbare radicală a coafurii? Îndrăzniţi o tunsoare bob. De câteva luni bune, aceasta este tunsoarea preferată a vedetelor de la Hollywood (începând cu rebela Rihanna şi până la liniştita Katie Holmes), însă nu înseamnă că femeile obişnuite nu o pot adopta fără nici o problemă. Cel mai mare avantaj al acestui gen de coafură este faptul că reuşeşte să confere un plus de volum oricărui tip de păr. Dacă vă număraţi printre femeile care au un păr cu firul foarte subţire şi moale, tunsoarea bob este cea mai indicată pentru a rezolva problema lipsei de volum.
Dacă nu aveţi idee ce coafură să alegeţi, optaţi pentru un bob scurt. Este o tunsoare sofisticată, dar care vă conferă totodată un aer de zburdălnicie. Stilul bob rotund este ideal în cazul în care doriţi să aveţi un aspect elegant, în timp ce bobul asimetric vă va oferi un aer tineresc, proaspăt. Cu sau fără breton, realizată pe păr drept sau ondulat, tunsoarea bob aduce un strop de originalitate aspectului dumneavoastră şi îndulceşte totodată trăsăturile mai dure, fiind ideală pentru femeile cu faţă rotundă.

Sfaturi pentru întreţinerea tunsorii bob

Pentru ca tunsoarea dumneavoastră bob să arate aşa cum trebuie întreaga zi, spălaţi-vă părul cu un şampon purificator şi care dă volum. Hrăniţi foarte bine firul de păr, utilizând în mod frecvent balsam şi răsfăţându-l din când în când cu măşti hidratante. Pentru a finisa coafura bob şi a-i menţine totodată volumul, îi puteţi defini forma cu puţină ceară de păr.

Bucle naturale şi lejere

Pentru un aspect hippie, boem sau chiar rebel, optaţi pentru bucle romantice, lejere. Coafura se adaptează perfect oricărei lungimi de păr şi este ideală pentru doamnele şi domnişoarele care au forma feţei pătrată. Specialiştii recomandă cu multă căldură aceste onduleuri, care vă vor da un aer sexy şi jucăuş.
Buclele sunt în tendinţe, la fel ca şi cocul prins foarte lejer. Secretul din spatele acestor coafuri este faptul că datorită aspectului natural par foarte puţin elaborate, deşi, aşa cum orice femeie ştie, o astfel de coafură necesită nu doar îndemânare, ci şi timp. Realizate pe păr de lungime medie sau pe plete lungi şi despărţite de o cărare pe mijloc, buclele încadrează foarte bine chipul. Această coafură este ideală dacă vreţi să obţineţi un efect vesel şi ştrengăresc. În plus, buclele aranjate lejer în afară accentuează efectul boem-romantic.

Sfaturi pentru menţinerea buclelor

Dacă părul dumneavoastră nu este ondulat natural, secretul pentru a obţine totuşi bucle frumoase îl constituie aplicarea pe părul proaspăt spălat a unui ser special. Aplicaţi acest produs de la rădăcini spre vârfuri, apoi lăsaţi părul să se usuce natural, nu utilizaţi foehnul. Astfel, buclele pe care le realizaţi vor fi bine definite şi vor dura mai mult timp.

Cocul revine în actualitate

În acest sezon, cocul, în toate formele sale, îşi face din nou intrarea în lumea modei. Devenit coafura preferată a vedetelor, cocul este foarte „generos“ în ceea ce priveşte posibilităţile de aranjare a părului. Dacă aveţi părul lung şi v-aţi săturat de banala coadă de cal în care îl ţineţi prins ori dacă simţiţi nevoia unei schimbări, fără însă a tăia părul, optaţi cu încredere pentru un coc. În acest sezon, cocul clasic (cel pe care îl vedeţi deseori la dansatoare şi balerine) este în tendinţe. Acest gen de coc se prinde jos, la ceafă, şi reprezintă coafura ideală pentru doamnele şi domnişoarele care au faţa rotundă sau ovală. Atenţie, însă! Dacă sunteţi brunetă, cocul vă va conferi un aer foarte conservator şi oarecum rigid. În cazul în care gusturile dumneavoastră în materie de coafură nu sunt tocmai clasice, puteţi opta pentru un coc mai lejer, aşa cum vedeţi la actriţele de la Hollywood. Acest tip de coc este elegant şi romantic şi vă conferă o alură de tinereţe şi lejeritate.

Sfaturi pentru prinderea părului în coc

Părul lung şi des este, evident, cea mai bună „materie primă“ pentru realizarea unui coc reuşit. Dacă (încă) nu sunteţi posesoarea unor plete de zână, este indicat să tapaţi părul înainte de a-l prinde în coc, pentru a obţine un plus de volum. În plus, dacă optaţi pentru un coc clasic de balerină, dar doriţi totuşi să nu fiţi percepută ca fiind prea serioasă, puteţi aduce un plus de voioşie coafurii împodobindu-vă părul cu o panglică de satin sau cu o agrafă delicată cu strasuri. Aceste accesorii garantează că nu veţi trece neobservată.

Părul drept – o coafură de divă

Dacă vă doriţi o coafură în tendinţe şi relativ uşor de realizat, optaţi pentru părul foarte bine întins – o coafură care debordează de feminitate. În prezent revine moda anilor ‘70, adică părul lung şi drept, cu cărare pe mijloc. Pentru un stil mai personal, puteţi încerca acelaşi stil de coafură, însă cu părul prins într-o coadă legată la ceafă. O astfel de coafură poate fi realizată fără probleme şi dacă aveţi breton, iar avantajul este că acesta vă va conferi un plus de eleganţă. Anul acesta însă bretonul nu mai este asimetric, ci foarte drept.
Această coafură este oarecum pretenţioasă şi are efectul scontat numai dacă părul este foarte bine spălat şi întreţinut. Dacă părul dumneavoastră este drept natural, uscaţi părul cu un foehn, trăgând peria rotundă dinspre rădăcină spre vârfuri pe întreaga lungime. În cazul în care părul dumneavoastră este ondulat natural, îl puteţi îndrepta acasă, cu ajutorul unei plăci ceramice de bună calitate. Finisaţi coafura aplicând un strop de ser pentru strălucire.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS