10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPregătirea grădinii pentru primăvară

Pregătirea grădinii pentru primăvară

Odată cu sosirea primăverii, grădina dumneavoastră revine la viaţă şi necesită atenţie după lungile luni de iarnă.

Acum, că iarna a trecut, iar solul s-a dezgheţat, este necesar ca pământul şi plantele să primească atenţia ce li se cuvine. Pentru a fi siguri că vom avea o grădină îngrijită, care va atrage admiraţia privitorilor, trebuie să ţinem cont de câteva reguli simple. În primul rând, este bine de ştiut că nici una dintre componentele grădinii nu trebuie neglijată atunci când vine vorba de pregătire şi îngrijire, întrucât toate elementele contribuie la reuşita grădinii mult visate. Prima sarcina este cea legată de îndepărtarea compostului şi resturilor rămase de la plantele anuale perene. Dacă la sfârşitul toamnei nu aţi adunat frunzele uscate, acum este timpul ca această operaţiune să fie realizată cu o greblă. De asemenea, trebuie înlăturate crengile uscate ale copacilor şi acelea care nu au muguri pentru a asigura crenguţelor o bună expunere la lumina solară şi pentru ca să aibă un aspect frumos după înfrunzire. În cazul în care iarna v-aţi protejat straturile din grădină cu un înveliş compus din frunze, pentru a permite solului să se încălzească mai rapid, acum trebuie să le îndepărtaţi. De asemenea, gardul viu are şi el nevoie de câteva ajustări. Trebuie eliminate crenguţele care au avut de suferit de pe urma acumulării de zăpadă. Acest lucru se întâmplă mai ales în cazul gardului viu modelat în formă de paralelipiped. În timpul operaţiunii de tundere, trebuie să ţinem neapărat cont de forma iniţială a arbustului.

Pregătirea solului

Pentru a asigura pătrunderea uşoară a apei la rădăcini, solul de la baza arborilor trebuie afânat. De asemenea, sunt necesari fertilizatori chimici sau organici. Aceştia pot fi achiziţionaţi din comerţ sau pot fi realizaţi din rumeguş, frunze şi alte materiale biodegradabile.
Pământul de la baza tufelor de trandafir, care a protejat florile de îngheţ, trebuie îndepărtat. În plus, dacă tufa este prea încărcată, trebuie îndepărtate crengile bătrâne şi lăstarii care au murit. După săparea şi afânarea solului, se poate trece la plantarea seminţelor de flori, precum şi a arborilor sau arbuştilor.
Pentru a obţine un covor de flori dens, aveţi grijă să distribuiţi seminţele la distanţe apropiate. De asemenea, plantaţi flori colorate pentru a înviora grădina. Specialiştii recomandă să evitaţi să cultivaţi aceeaşi plantă an de an în acelaşi loc. De asemenea, se recomandă ca pomii fructiferi să fie sădiţi atunci când încă este frig, deoarece astfel vor fi feriţi de insecte dăunătoare şi boli.

Arbuşti decorativi

Puteţi planta în grădină şi arbuşti decorativi, cu flori multicolore. În general, aceştia nu au nevoie de toaletări riguroase, ci doar de îndepărtarea crenguţelor uscate şi a celor care afectează aspectul general al tufei. Pentru ca grădina să aibă un aspect spectaculos tot timpul anului, este recomandat să întrebaţi specialistul de la pepinieră despre perioada de înflorire a arbuştilor, astfel încât să puteţi combina diverse specii, pentru a avea tot timpul tufe cu flori de diverse culori. Dacă doriţi să plantaţi tufe cu flori sau dacă alegeţi, în schimb, un gard viu, care să delimiteze diferite zone ale grădinii, este bine să ţineţi seama de faptul că acestea sunt ca o casă în aer liber, care trebuie îngrijită şi curăţată pentru a fi mereu frumoasă. Astfel, prin prelungirea spaţiului casei de locuit spre grădină, aici, în această casă verde, veţi găsi mereu relaxarea şi bucuria de care aveţi nevoie după programul încărcat de peste zi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU