13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPlăcintă cu carne de miel

Plăcintă cu carne de miel

Ingrediente:
Aluat: 300 g făină, 1 linguriţă de sare, 1 linguriţă de condimente pentru carnea de miel, 100 g unt, 2 gălbenuşuri.
Umplutură: 1 lingură de unt, 1 chiflă veche, 1/8 l lapte cald, 1 ceapă tocată mărunt, 1 căţel de usturoi, 2 morcovi tăiaţi cubuleţe, 600 g carne tocată de miel, 5 linguri de smântână, 2 linguri de pătrunjel verde tocat mărunt, 1 vârf de cuţit de sare, 1/2 linguriţă de piper, 1/2 linguriţă de boia, coajă rasă de lămâie, 2 linguri vin roşu dulce.
Suplimentar: 1 gălbenuş, 50 g brânză rasă, făină pentru suprafaţa de lucru, grăsime pentru uns forma, 300 g ciuperci proaspete.
Mod de preparare:
Se frământă aluatul din făină, sare, unt şi gălbenuşuri. Se acoperă cu o folie de aluminiu şi se pune la rece. Se călesc morcovii, ceapa şi usturoiul în unt încins. Se adaugă şi ciupercile de la început pentru că lasă multă apă. Se taie chifla cubuleţe şi se înmoaie în lapte. Într-un castron adânc, se amestecă bine carnea tocată de miel cu legumele călite şi răcite, chifla bine scursă şi smântâna. Se potriveşte de gust cu pătrunjel, condimente şi vin roşu.
Se încălzeşte cuptorul la 200 de grade Celsius. Aluatul se împarte în două cercuri de mărimea formei de copt (rotundă, cu diametrul de 26 cm). Se pune prima foaie în forma unsă cu grăsime. Peste foaie se aşază umplutura de carne, se nivelează şi deasupra se pune cealaltă foaie. Se unge plăcinta cu gălbenuş şi se presară brânza rasă. Se coace 45 de minute, până se rumeneşte bine.
Menţiuni: După ce se scoate din cuptor, se lasă să se răcorească, apoi se taie şi se serveşte cu un vin roşu sec.
Timp de preparare: 70 de minute
Complexitate: redusă.

www.reteteculinare.ro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS