11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinDisney, în creaţiile vestimentare

Disney, în creaţiile vestimentare

Creatorii de modă au găsit o nouă sursă de inspiraţie: nemuritoarele personaje Disney.
Cine nu iubeşte oare personajele de desene animate create de Walt Disney? La urma urmei, am crescut cu Mickey Mouse, Donald, Albă ca Zăpada sau Bambi şi de fiecare dată când le vedem la televizor nu putem să nu resimţim o oarecare strângere de inimă în faţa idolilor copilăriei noastre. În ultima perioadă, personajele de desene animate trăiesc un adevărat moment de glorie în lumea modei. Odată cu lansarea filmului „Alice în Ţara Minunilor“, Disney nu s-a mulţumit doar cu succesul obţinut la box-office, ci a pus la punct un întreg univers de accesorii, bijuterii, în jurul personajului central, obiectivul firesc fiind acela de a-i atrage atât pe amatorii de basme, cât şi pe cei cuceriţi de lumea gotică a lui Tim Burton. De asemenea, filmul lui Burton a fost o sursă de inspiraţie în vestimentaţie, potrivindu-se perfect cu cele mai bizare trenduri ale primăverii. Lookul lui Alice din film, atât de copilăresc, a constituit motiv de inspiraţie pentru designeri. Doi dintre cei mai în vogă tineri creatori din Londra şi-au alcătuit colecţiile bazându-se pe filmul lui Burton. Christopher Kane a creat rochii delicate roz şi albastre, din in şi bumbac, acoperite cu şifon, paiete şi modele aplicate. La rândul său, Louis Goldin a realizat piese cu nuanţe liliachii, galbene şi bleu, ca de îngheţată.

Mirese a la Disney

Iar influenţa creaţiilor Disney nu se opreşte aici. Pentru a veni în întâmpinarea numeroaselor mirese care îşi exprimă dorinţa să arate şi să se simtă ca adevărate prinţese în ziua nunţii lor, compania Disney, în colaborare cu creatoarea de modă Kirstie Kelly, va lansa o colecţie de rochii de mireasă inspirate de cele mai îndrăgite prinţese ale poveştilor Disney: Cenuşăreasa, Albă ca Zăpada, Frumoasa din Pădurea Adormită, Ariel, Belle şi Jasmine. Kelly a explicat că aceste rochii nu vor arăta precum cele din desenele animate, ci se va încerca transpunerea personalităţii fiecărui personaj feminin în creaţii potrivite pentru femeile moderne ale secolului XXI. De menţionat că rochiile vor costa între 1.100 şi 3.400 de dolari.

Moment de glorie

Acest moment de glorie al personajelor de desene animate a început încă din toamna anului trecut, când Atelier Fix Design a dedicat o întreagă colecţie de genţi, cizme de ploaie, geci şi tricouri, extrem de colorate, celor mai buni prieteni ai Albei ca Zăpada: cei şapte pitici. Protagonistul acestei primăveri va fi, în schimb, Mickey Mouse, care este omagiat de nimeni altcineva decât Jeremy Scott, genialul stilist care colaborează deja de ani buni cu Adidas pentru colecţia Adidas Originals. Zâmbetul simpatic al lui Mickey Mouse va fi prezent de acum pe o serie de modele extrem de colorate, care vor fi cu siguranţă pe placul tinerilor nonconformişti. Pantofii sport Adidas Originals by Jeremy Scott au un stil retro şi sunt inspiraţi din celebrele modele care făceau ravagii în anii ’80. Mania Disney l-a cuprins şi pe Jean Charles de Castelbajac, stilistul care recent le-a asigurat vestimentaţia divelor Lady Gaga şi Beyonce în videoclipul „Telephone“. Acesta a dedicat colecţia toamnă-iarnă  2010/2011 simpaticului Bambi, care urmează să apară pe toate hainele şi accesoriile ce vor ieşi pe piaţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS