17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinTurism şi fotbal, un vis comun

Turism şi fotbal, un vis comun

Dorinţa fanilor din alte ţări de a veni şi a vedea echipa favorită jucând pe teren propriu a creat o nouă formă de aface-re atât pentru club, cât şi pentru agenţiile de turism.

Cluburile mari oferă pe site-urile oficiale propriile preţuri, în timp ce altele propun chiar pachete complete, în colaborare cu o agenţie. Tarifele nu sunt mici, dar sunt mai ieftine decât dacă le achiziţionaţi de la o agenţie de turism din ţara din care proveniţi.

Real Madrid nu este o echipă chiar atât de scumpă

Dacă doriţi să vedeţi cel mai galonat club din Europa, Real Madrid, nu vă gândiţi că pentru un iubitor de fotbal este prea mult. Preţul poate începe de la 450 de euro pentru un bilet de categoria a treia, cu vizionarea meciului dintr-o poziţie a stadionului mai puţin favorizată, dar pentru două persoane, cu cazare la un hotel de 3 stele, pentru o noapte. Totodată, cu încă 30 de euro, puteţi primi şi un tur al stadionului „Santiago Bernabeu“ şi al muzeului clubului. În lista de tarife pe care madrilenii le afişează, cel mai scump meci este „El clasico“, respectiv cel cu Barcelona, unde tariful, mai ales dacă vreţi un pachet de VIP, urcă la câteva mii de euro.

Barcelona, mai scumpă în Ligă decât rivalii de la Real

Pentru Barcelona, ţinând de aceleaşi criterii, adică pachet de două persoane, cu două bilete şi cazare în hotel de 3 stele pentru o singură noapte, tariful pleacă de la 470 de euro. Preţurile sunt variabile, în funcţie de adversar. Preţul de mai sus este pentru o partidă cu Xerez ce va avea loc pe 25 aprilie. De asemenea, preţul este pentru biletele din categoria a III-a, cu poziţionare mai puţin fericită în stadion, mai precis, locurile de sus ale arenei „Nou Camp“, care sunt foarte departe. Dacă vreţi să vedeţi un meci de Liga Campionilor, spaniolii oferă un pachet de categoria a III-a, cu aceleaşi specificaţii, la doar 670 de euro, ceea ce nu reprezintă o diferenţă mare, când vă gândiţi la „Nou Camp“ şi la un meci de Liga Campionilor. Şi la Barcelona, cele mai mari tarife sunt tot la meciurile cu Real Madrid. Toate hotelurile la care se face referire sunt poziţionate în apropierea stadionului.

Manchester United, spectacol la pachet cu plăcerea de a fi alături de băieţii lui Ferguson

Nici Manchester United nu este un club foarte scump pentru iubitorii diavolilor roşii. Dacă vreţi să-l vedeţi pe Rooney la treabă, dar buzunarul nu vă permite, aveţi alternative destul de ieftine. Pentru meciuri din categoria „C“, cum le-au departajat oficialii clubului englez, la pachetul „Red Café Post-Match“, pentru două două persoane, preţul ar urca până la 430 de euro. Pachetul include bilete în colţurile arenei, servicii de recepţie, bufet cu mâncare după meci, tichete de reducere pentru magazinul oficial al clubului, loc de parcare în zona stadionului, un cadou din partea clubului, plus un program de activităţi legate de programul zilei meciului.

Seria A, mai scumpă decât alte campionate

Pentru cei interesaţi să-l vadă pe căpitanul echipei naţionale, Cristi Chivu, evoluând pentru echipa de club, Internazionale Milano, un pachet pentru două persoane cu cazare la un hotel de 3 stele, o singură noapte, la un meci de importanţă redusă, cu bilete într-o zonă a stadionului mai puţin favorizată, are un preţ începând de la 500 de euro. Tarifele cresc destul de mult, în funcţie de categorie şi de importanţa meciului. Cu cât vreţi să vă răsfăţaţi mai mult şi să vedeţi un meci demn de derbi, „scorul“ biletelor creşte exponenţial, ceea ce face Seria A mai scumpă decât Premier League, când vorbim de echipe de prima mână. Pe de altă parte, suporterii din România ai lui Inter pot câştiga faţă de Anglia şi Spania prin costul călătoriei.

Bayern München – una dintre echipele mari cu tarife mici

Bayern München, una dintre cele mai tari echipe din Europa, cea mai galonată din Bundesliga, care deţine cel mai frumos stadion de pe Bătrânul Continent, o arenă de 6 stele, „Allianz Arena“, oferă preţuri rezonabile. Din cercetările noastre a reieşit că poţi vedea echipa, într-un pachet în care poţi primi o cazare la un hotel de 4 stele, pentru două persoane, pentru două nopţi, la un preţ de doar 158 de euro. La aceasta adăugaţi două bilete la un meci de importanţă scăzută, la peluze, ce valorează 138 de euro fiecare, şi ajungeţi la un total de 334 de euro, la un meci cu Freiburg, de exemplu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS