17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinModa primăverii, la preţ redus

Moda primăverii, la preţ redus

Acum, că iarna şi frigul s-au decis în sfârşit să îşi ia rămas-bun, iar primăvara pare să îşi fi intrat complet în drepturi, este timpul pentru doamne şi domnişoare să scoată de la naftalină hainele mai subţiri şi să se pregătească pentru zilele cu soare.

În afară de împătimitele modei, care au luat cu asalt magazinele în urmă cu câteva luni pentru a „pune mâna“ pe cele mai noi creaţii ale designerilor, acum este momentul perfect pentru a ne gândi la ce să ne cumpărăm şi ce să păstrăm din garderoba de anul trecut. Acum, că am renunţat la „loiala“ geacă groasă, care ne-a fost de mare ajutor în lungile luni de iarnă, ne aşezăm în faţa şifonierelor, obsedate de eterna întrebare „eu cu ce mă îmbrac azi?“. Nu intraţi în panică. În cele ce urmează, www.siciliatoday.net ne oferă câteva dintre ultimele tendinţe din lumea modei. Şi pentru că e criză, site-ul italian ne propune variante economice, care nu ne dau peste cap bugetul şi aşa afectat de criză. Pentru sezonul primăvară-vară revin în atenţia iubitorilor de modă atât de controversaţii ani ’80. În cazul în care aţi trăit în acea perioadă şi aţi fost fani ai lui Prince sau ai Madonnei, a venit timpul să scoateţi de la naftalină hainele din acea perioadă, făcând astfel economii serioase. În schimb, dacă sunteţi adolescente şi ecoul acestor ani a ajuns la dumneavoastră doar prin intermediul televizorului, nu disperaţi. Pentru a fi la modă, nu este necesar să vă revoluţionaţi garderoba. Cu un pic de creativitate şi fantezie, articolele vestimentare oarecum demodate pot deveni foarte trendy.

Denim mania

Să începem cu articolul vestimentar care cu siguranţă nu lipseşte din garderoba nici unei femei: blugii. Eternul denim este şi în acest an vedeta sezonului. Indiferent că este vorba de jachete, fuste, veste, pantaloni scurţi, rochii, un lucru este cert, denimul este „regele“ sezonului primăvară-vară 2010. Unul dintre cele mai importante trenduri în materie de denim în această primăvară sunt jachetele de blugi. În plus, au revenit blugii şifonaţi, decoloraţi sau tăiaţi, care făceau ravagii în anii ’80. În ciuda faptului că până acum „look-ul cu denim“ din cap până în picioare nu era pe placul criticilor de modă, în acest sezon se înlătură şi acest tabu. Evitaţi însă diferitele combinaţii de denim, şifonat, prespălat sau tăiat, pentru a fi siguri că nu daţi greş. Comozi, blugii sunt potriviţi pentru orice ocazie. În combinaţie cu cămaşa albă sunt perfecţi pentru o ţinută de zi, în timp ce împreună cu sandale cu toc de 12 cm devin un articol vestimentar perfect pentru o seară în discotecă.

Nemuritorul trenci

Indiferent de tendinţele modei, unele piese vestimentare nu se vor demoda niciodată şi rezistă oricăror schimbări care au loc de la sezon la sezon. Un astfel de articol este şi nemuritorul trenci. În această primăvară, trenciul este de inspiraţie militară, fiind foarte comod şi în acelaşi timp feminin. Printre culorile dominante pentru acest sezon se numără nuanţele de bej, crem, coral, foarte apropiate de nuanţa naturală a pielii. De asemenea, foarte populare sunt trenciurile colorate, mai ales dacă sunt accesorizate cu broşe, mărgele sau eşarfe.

Tendinţe noi, tendinţe vechi

Imprimeurile ce imită blana animalelor pot oferi ţinutei un aer şic, cu condiţia să respectăm o regulă de bază. Astfel de imprimeuri trebuie purtate simplu. Sfatul specialiştilor este ca, în cazul în care optăm pentru astfel de imprimeuri, să evităm accesoriile, poşetele sau pantofii cu acelaşi imprimeu. Altă recomandare pentru acest sezon o constituie aşa-numiţii leggings sau colanţi, de preferinţă cu imprimeuri, dantelă sau detalii pictate şi care pot da o notă originală ţinutei. În ceea ce priveşte încălţămintea, în această primăvară se păstrează tendinţele de anul trecut, rămânând pe val aceiaşi balerini,  disponibili în zeci de modele şi culori diverse şi care se potrivesc atât la fuste, cât şi la pantaloni.
Pentru ţinutele casual, specialiştii recomandă balerinii de calitate, din piele, în culori vii, care inspiră atât profesionalism, cât şi personalitate. Pentru tinerele nonconformiste, se recomandă balerinii în stil rock, cu aplicaţii metalice, care se combină perfect cu o pereche de blugi decoloraţi şi o geacă de piele asortată. Nu evitaţi nici balerinii din piele întoarsă, care conferă un plus de feminitate oricărei ţinute. Pentru ţinutele elegante, doamnele pot opta pentru balerini din lac negru, care pot fi combinaţi atât cu pantaloni, cât şi cu rochii. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS