16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Scurte ştiri

Vedete şi oameni politici imortalizaţi pe ouă

Un artist american a devenit celebru în întreaga lume pictând pe ouă portrete ale vedetelor şi oamenilor politici, informează site-ul zigonet.com. John Lamouranne, de 63 de ani, şi-a câştigat de altfel porecla „Domnul Ouă“ graţie celor 30 de ani pe care i-a dedicat până acum acestei activităţi, aceea de a imortaliza vedetele pe ouă. Pentru realizarea operelor sale, artistul foloseşte fie ouă de gâscă, pe care le goleşte de conţinut şi apoi le pictează, fie ouă din lemn sau din materiale ceramice – acestea din urmă fiind utilizate pentru realizarea corpului personajelor. Operele lui John Lamouranne, care îi reprezintă, printre alţii, pe membrii formaţiilor Beatles, The Rolling Stones, The Who, dar şi personalităţi precum Michelle şi Barack Obama, au preţuri cuprinse între 28 şi 225 de euro şi sunt foarte căutate de amatorii de artă realizată manual.

Magazinul unde femeile pot distruge orice

În China a fost inaugurat de curând un magazin special, rezervat exclusiv doamnelor şi domnişoarelor, unde acestea sunt invitate să spargă tot ce le cade în mână, pentru a se elibera de stresul cotidian acumulat. Potrivit site-ului zigonet.com, clientele sunt îndemnate ca, timp de un minut, să distrugă orice găsesc în magazin – de la televizoare până la farfurii, de la roboţi de bucătărie până la obiecte de mobilier. Femeile care vizitează acest magazin primesc la intrare o bâtă de base-ball sau alt obiect „periculos“, dar şi echipament de protecţie, pentru a nu se răni în timpul „procesului de liniştire“. Magazinul este amenajat sub forma unei case mobilate, iar „minutul de violenţă“ este gratuit pentru toate clientele care au cumpărat produse în valoare de cel puţin 3,50 euro. Ideea este apreciată în special de studente şi femei de afaceri, iar directorul magazinului a declarat că iniţiativa este o foarte bună metodă de a scăpa de stres.

Jessica Simpson, îndrăgostită de şah

Actriţa şi cântăreaţa Jessica Simpson refuză să confirme zvonurile potrivit cărora ar avea o relaţie cu Billy Corgan, solistul formaţiei Smashing Pumpkins, însă a recunoscut că a devenit pasionată de şah după ce Corgan a învăţat-o regulile de bază ale acestui joc. Mai mult decât atât, se pare că ei se întâlnesc săptămânal pentru a-şi exersa priceperea la şah. „El a iniţiat-o în tainele şahului şi chiar a fost surprins de cât de repede a învăţat Jessica să joace. Dar, chiar şi aşa, mai are multe de învăţat până va reuşi să îl bată“, a povestit un apropiat al Jessicăi Simpson. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS