8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinTratamentele cosmetice, îngrijire şi răsfăţ

Tratamentele cosmetice, îngrijire şi răsfăţ

În cazul în care intenţionaţi să vă prezentaţi la cosmeticiană sau dermatolog pentru un tratament facial, iată ce trebuie să ştiţi ca să fiţi pregătită pentru această operaţiune de îngrijire.

Scopul principal al unui tratament facial este acela de a vă curăţa tenul în profunzime, conferind totodată hidratare intensă pielii şi lăsând-o moale şi catifelată. Pentru ca obiectivul să fie îndeplinit, este bine să alegeţi cu mare atenţie specialistul pe mâinile căruia vă veţi lăsa tenul, fie că este vorba de o cosmeticiană sau de un medic dermatolog. Cosmeticiana se ocupă în general de curăţarea tenului prin metode „tradiţionale“ – extracţii sau îndepărtarea impurităţilor porilor -, în timp ce serviciile dermatologului pot fi solicitate pentru tratarea acneei persistente sau pentru realizarea gomajului în profunzime (peeling).
Se recomandă ca înainte de a vă face un tratament facial să vă întâlniţi cu cel care se va ocupa de tenul dumneavoastră, pentru o consultaţie şi o discuţie preliminară. Cum prima impresie contează întotdeauna, în acest timp puteţi observa dacă respectiva persoană are un cabinet curat, dacă foloseşte instrumente sterile (prosoape de hârtie, mănuşi de latex etc.), dacă este suficient de pregătită. În timpul consultaţiei preliminare, discutaţi cu specia-listul şi stabiliţi împreună care este tratamentul potrivit pentru nevoile tenului dumneavoastră.

Tratamentul nu trebuie să fie dureros

În general, tratamentul cosmetic nu ar trebui să doară, însă, evident, percepţia durerii depinde şi de rezistenţa fiecărei persoane. Când cosmeticiana extrage punctele negre sau eliberează porii, îndepărtând impurităţile, este normal să aveţi un oarecare disconfort, însă aceste operaţiuni nu sunt dureroase. Îndepărtarea brutală a sebumului sau a punctelor negre este nu doar neplăcută şi dureroasă pentru pacient, ci şi traumatizantă pentru faţă – tenul poate rămâne marcat de cicatrici. Prin urmare, dacă tratamentul devine dureros, ar fi bine să nu vă mai lăsaţi a doua oară pe mâinile cosmeticienei respective.

Poate fi o soluţie pentru acnee

Tratamentul cosmetic poate fi o soluţie pentru vindecarea acneei care afectează adulţii, însă rezultatele depind de gravitatea afecţiunii. La adulţi, acneea se manifestă într-o formă uşoară, care de obicei se vindecă de la sine, cu puţin efort din partea persoanei afectate. Dacă însă afecţiunea persistă sau apare brusc, este recomandat să mergeţi la un dermatolog. Cazurile uşoare şi cele moderate sunt tratate de obicei cu unguente cu acţiune locală (acestea conţin peroxid de benzoil, antibiotice, retinoizi şi alte ingrediente), iar cazurile mai grave sunt tratate cu medicamente cu administrare orală (inclusiv antibiotice). Dermatologul vă poate supune tenul unor terapii delicate sau unor extracţii faciale uşoare, ori vă poate face un peeling chimic. Dacă vă confruntaţi cu problema acneei, consultaţi un dermatolog competent, pentru a găsi cea mai bună soluţie pentru tenul dumneavoastră.

Ce presupune peelingul chimic?

Substanţele folosite la realizarea peelingului chimic la adâncime medie stimulează producţia de colagen, îndepărtând stratul exterior al pielii. Organismul „simte“ o rană (care este indusă chimic, dar nu gravă) şi produce un nou strat al epidermei – aceasta fiind considerată o metodă de autovindecare. După un peeling chimic, pielea de pe faţă va arăta ca după o arsură solară (efectul poate dura între cinci şi şapte zile), însă după aceea tenul va fi mai moale şi mai catifelat pentru o perioadă mai lungă. Un avantaj suplimentar al peelingului chimic este faptul că, după acest tratament, ridurile fine sunt atenuate.

Efecte pe termen lung

Deşi foarte multe femei respectă cu stricteţe un ritual în care includ lunar tratamente faciale, mulţi dermatologi sunt de părere că acestea nu au un impact real pe termen lung asupra aspectului pielii sau în procesul de combatere a apariţiei ridurilor. Specialiştii spun însă că tratamentele cosmetice nu fac rău tenului, în schimb peelingul chimic poate afecta sănătatea şi aspectul pielii, dacă este repetat de prea multe ori.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

13 COMENTARII