11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Scurte ştiri

Andone vrea să plece de la ŢSKA Sofia
Presa bulgară susţine că antrenorul român Ioan Andone se gândeşte serios să demisioneze de la conducerea tehnică a formaţiei ŢSKA Sofia după ce suporterii au intrat pe teren la meciul cu Lokomotiv Mezdra. „Transferurile scumpe ale celor de la ŢSKA, Daniel Pancu şi Igor Mitreski, ar putea părăsi gruparea bulgară. Ei au fost îngroziţi de ceea ce s-a întâmplat la Mezdra şi încă nu sunt siguri dacă vor mai rămâne la echipă. După cum se ştie, Pancu şi Platini s-au ascuns în vestiarul gazdelor, în timp ce fanii devastau stadionul. De asemenea, nu este exclus ca şi antrenorul Ioan Andone să plece. El a fost dezamăgit de faptul că a fost atacat de proprii fani şi se gândeşte serios la ce va face în viitor“, a notat Meridian Match. Comisia Tehnică a Federaţiei Bulgare de Fotbal a decis ca ŢSKA să piardă meciul cu Lokomotiv Mezdra cu scorul de 0-4, motiv pentru care preşedintele clubului sofiot, Dimităr Borisov, a declarat că gruparea pe care o conduce s-ar putea despărţi de jucătorii străini. „Probabil că vom fi forţaţi să renunţăm la toţi jucătorii străini şi să ne bazăm pe creşterea jucătorilor tineri. Am fost penalizaţi drastic, ceea ce înseamnă că şansele noastre la titlu vor primi o lovitură puternică“, a adăugat Borisov.
Daniel BISTRICEANU

Ancelotti rămâne la Chelsea
Într-un interviu acordat presei italiene, antrenorul Carlo Ancelotti susţine că va sta pe banca tehnică a formaţiei Chelsea şi în sezonul viitor, indiferent de rezultatele pe care le va obţine în primul său an de contract cu echipa londoneză. „Viitorul meu este sigur legat de Chelsea în sezonul viitor, independent de rezultate. Dar, înainte de toate, cred că ne-am descurcat deja bine în acest an“, a spus Ancelotti, deşi Chelsea a avut o perioadă dificilă, care a culminat săptămâna trecută cu eliminarea din optimile Ligii Campionilor de către Internazionale Milano, şi remiza cu Blackburn (1-1) din campionat, care a îndepărtat-o la patru puncte de lidera Manchester United. Antrenorul „albaştrilor“ a opinat că lotul pe care îl pregăteşte are nevoie de întăriri pentru sezonul viitor, deoarece valoarea primei ligi engleze a crescut.
Daniel BISTRICEANU

Micolli îl atacă pe selecţionerul Italiei
Atacantul echipei Palermo, Fabrizio Miccoli, a marcat zece goluri în acest sezon, însă nu speră că va merge la Cupa Mondială cu naţionala Italiei. Căpitanul echipei siciliene susţine că tehnicianul squadrei azzurra, Marcello Lippi, face selecţia pe „ochi frumoşi“, convocându-i pe jucătorii cu care are relaţii de prietenie. „Lippi alege cine merge la naţională. Dacă Serse Cosmi ar fi fost antrenor, aş fi şi eu în lot. Dar Cosmi este la Livorno. Dacă voi merge la Cupa Mondială? Bineînţeles că nu. Vor merge jucătorii care au evoluat şi în preliminarii. Di Natale va merge pentru că are o relaţie specială cu Lippi, Totti va merge dacă vrea, pentru că este în formă“, a spus jucătorul lui Palermo. Fabrizio Miccoli, care a înscris în ultima etapă în poarta campioanei Inter Milano, îl consideră pe Jose Mourinho un antrenor mult mai bun decât Lippi. „Îmi place mult de Mourinho. Este cel mai bun şi rezultatele arată asta. Are motivele lui pentru care spune unele lucruri. A zis multe, dar foarte rar se înşală“, a precizat căpitanul formaţiei siciliene.
Daniel BISTRICEANU

Real l-ar putea demite pe Pellegrini
Postul chilianului Manuel Pellegrini, aflat la conducerea tehnică a echipei spaniole de fotbal Real Madrid, se clatină, mai ales după eliminarea în optimile de finală ale Ligii Campionilor, în faţa lui Lyon. Presa spaniolă pare convinsă de faptul că madrilenii vor avea un nou antrenor începând din vară, avansând totodată mai multe nume pentru banca tehnică a lui Real, printre care cele ale portughezului Jose Mourinho şi spaniolului Rafa Benitez. Potrivit publicaţiei Don Balon, fostul internaţional francez Zinedine Zidane, în prezent consilier al preşedintelui lui Real, Florentino Perez, are însă altă opţiune. Zidane i-a recomandat lui Perez să-l angajeze pe compatriotul său Laurent Blanc, care a reuşit să câştige, în sezonul trecut, campionatul Franţei cu formaţia Girondins Bordeaux, punând capăt unei hegemonii de şapte ani a rivalei Olympique Lyon. Blanc, coechipier cu Zidane în naţionala „cocoşului galic“, campioană mondială (1998) şi europeană (2000), este considerat de presa din ţară principalul favorit pentru preluarea postului de selecţioner al Franţei, după Cupa Mondială 2010.
Click News

Messi vrea Cupa Mondială
Lionel Messi, mijlocaşul argentinian al echipei de fotbal FC Barcelona, a declarat pentru ziarul spaniol El Mundo că vrea să câştige Cupa Mondială pentru a intra în istoria fotbalului. „Ca să intri în legendă, ca să fii mare, trebuie să câştigi un Mondial“, a spus jucătorul de 22 de ani, câştigător al trofeului Balonul de Aur din 2009. „Totul merge foarte repede şi trebuie să rămân liniştit“, a continuat Messi. Argentinianul este lăudat şi de personalităţi din afara fotbalului. „Ce jucător!“, a exclamat şeful guvernului spaniol, Jose Luis Rodriguez Zapatero, suporter al Barcei. „Remarc la el, mai ales modestia. Ador felul cum se comportă, cu coechipierii şi cu toată lumea“, a declarat Zapatero la televiziunea catalană TV3. Premierul spaniol a adăugat că a fost încântat de hat-trick-ul reuşit duminică de Messi contra Zaragozei. Messi, actualul golgheter din Primera Division, cu 25 de goluri în 27 de etape, are în palmares cu Barca trei titluri naţionale (2005, 2006, 2009), o Cupă a Spaniei (2009), două Ligi ale Campionilor (2006, 2009) şi un Campionat Mondial al Cluburilor (2009).
Click News

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS