20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPlaca pentru păr, cel mai comod instrument de coafat

Placa pentru păr, cel mai comod instrument de coafat

În încercarea de a avea o coafură perfectă, cu un păr întins, mătăsos şi sănătos, cea mai bună soluţie pe care orice doamnă şi domnişoară o are la îndemână este placa pentru păr. Pentru ca rezultatele să fie cele dorite, trebuie să ştiţi cum să folosiţi placa în cele mai bune condiţii şi, mai important, să nu deveniţi dependentă de acest instrument.

Pe rafturile marilor supermarketuri şi în magazinele specializate puteţi găsi o gamă variată de plăci pentru întins părul, de toate formele, tipurile şi mărcile posibile. Probabil că vă este destul de greu să vă decideţi asupra uneia dintre ele, însă pentru a face cea mai bună alegere trebuie să ştiţi un lucru foarte important. Pentru a vă proteja părul cât de mult posibil, este recomandat ca instrumentul pe care îl folosiţi pentru a-l întinde să fie dotat cu plăci ceramice care emit ioni sau, în cel mai rău caz, cu plăci cu infraroşu. Este adevărat că preţul acestora este mai mare, dar sănătatea părului dumneavoastră merită ce e mai bun.
Să le luăm pe rând. Plăcile ceramice folosesc o tehnologie care este cu mult mai puţin nocivă pentru firul de păr, comparativ cu plăcile de întins părul obişnuite. Plăcile ceramice favorizează sănătatea podoabei capilare, permiţându-i acesteia să îşi menţină strălucirea şi elasticitatea în ciuda traumei la care este supus prin îndreptare. În plus, plăcile ceramice ionizate emit ioni negativi, care acţionează asupra părului ca nişte veritabile vitamine, descărcând firul de păr de energia electrostatică şi permitând astfel părului să stea mai mult timp întins.
Tehnologia cu infraroşu permite încălzirea părului din interior spre exterior, evitând astfel supraîncălzirea suprafeţei părului, un proces care poate deteriora podoaba capilară. Graţie tehnologiei cu infraroşu şi faptului că firul de păr este îndreptat şi în interior şi în exterior, coafura durează mai mult timp, iar suprafaţa părului nu este arsă ori deteriorată.

Părul trebuie să fie menţinut sănătos

Condiţia esenţială pentru a putea folosi în mod regulat placa de păr este să vă îngrijiţi foarte bine podoaba capilară, pentru a-i menţine sănătatea. La fel ca şi factorii agresivi naturali, ca, de exemplu, vântul şi razele soarelui, placa de coafat fragilizează firele de păr prin faptul că temperatura pe care o emite este mai mare decât cea cu care ar trebui tratată podoaba capilară. Chiar şi dacă placa pe care o folosiţi este de ultimă generaţie, dotată cu cele mai bune tehnologii, părul va fi agresat, chiar dacă mai puţin. Prin urmare, este esenţial să răsfăţaţi părul cu o îngrijire specială, pentru a compensa răul produs prin coafare. În plus, pentru a asigura sănătatea părului, este recomandat să folosiţi placa numai o dată pe săptămână.

Protejaţi-vă părul!

Prima recomandare şi cea mai importantă este să nu lăsaţi placa la încălzit mai mult decât este nevoie. Plăcile instrumentului de coafat se încălzesc foarte repede, prin urmare specialiştii vă sfătuiesc să folosiţi placa după cel mult cinci minute după ce i-aţi dat drumul. În cazul modelelor mai noi, folosirea se poate face chiar în momentul în care aţi băgat placa în priză.
Pentru ca părul să nu se deterioreze, este important să fie foarte bine uscat înainte de a-l întinde. Spălaţi-vă părul, apoi lăsaţi-l să se usuce liber sau folosiţi un foehn, dacă nu aveţi timp sau dacă afară este frig. Noile modele de plăci permit utilizarea şi pe părul umed, însă, pentru a proteja firul de păr, aceste instrumente se încălzesc mai puţin şi nu sunt la fel de eficiente. În plus, din această cauză, plăcile nu conferă strălucire podoabei capilare – iar acest lucru este extrem de important pentru orice femeie.
Înainte de a folosi placa, pulverizaţi pe păr produse de protecţie speciale (ser sau spray). Veţi evita degradarea sau arderea firului de păr. Produsele de protecţie termică de acest gen se găsesc fie în saloanele de coafură, fie în magazinele specializate, care comercializează produse profesionale pentru îngrijirea părului.

Folosirea propriu-zisă a plăcii de întins

Înainte de a începe operaţiunea de întindere a părului, separaţi podoaba capilară în mai multe şuviţe, pentru a putea efectua întinderea „pe straturi“ – de la ceafă către creştet. Fiecare şuviţă trebuie poziţionată cu grijă între plăcile instrumentului de coafat şi apoi întinsă, de la rădăcină spre vârfuri. Este foarte important să nu treceţi placa de mai multe ori peste aceeaşi şuviţă, iar pentru a vă asigura că părul va rezista întins mai mult timp, coborâţi placa încet spre vârfuri. Şase secunde sunt suficiente pentru coafarea fiecărei meşe şi, dacă urmaţi această regulă, nu va fi nevoie să treceţi placa de mai multe ori. Placa pentru păr nu este utilă numai pentru îndreptarea părului. Folosindu-vă de acelaşi instrument, puteţi întoarce părul spre interior sau spre exterior, pentru a obţine fie o coafură „cuminte“, fie una mai dezordonată, în stilul anilor ‘70.

Cum păstraţi placa de păr

Pentru a vă putea folosi de placa dumneavoastră de păr pentru o perioadă cât mai lungă de timp şi în cele mai bune condiţii, evitaţi să depozitaţi instrumentul de coafat în locuri umede sau unde există o sursă de apă (ca, de exemplu, în baie), pentru că apa evaporată poate deteriora circuitele electrice ale plăcii. În afară de a alege cu atenţie locul unde ţineţi placa este recomandat să o curăţaţi cât mai frecvent posibil. Curăţarea se face foarte uşor, cu ajutorul unei cârpe umede, dar numai după ce aţi lăsat placa să se răcească foarte bine.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS