10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinTort de zahăr ars şi caramel

Tort de zahăr ars şi caramel

Ingrediente:
Pentru crema de zahăr ars: 800 ml lapte, 5 ouă, 200 g zahăr, 1 zahăr vanilinat, 1 esenţă de rom; 5 linguri de zahăr pentru caramel.
Pentru blat: 1 ou, 100 g zahăr, 100 ml lapte, 100 ml ulei, praf de copt, 100 g făină, 3 linguri de cacao, 1 lingură de nes.
Mod de preparare:
Pentru blat se amestecă într-un vas oul, zahărul, laptele, uleiul, făina amestecată cu praful de copt şi pudra de cacao cu nes. Se omogenizează bine compoziţia.
Pentru crema de zahăr ars se bat ouăle cu zahărul, apoi se adaugă zahărul vanilat, esenţa de rom, un praf de sare şi laptele. Se amestecă bine şi se lasă deoparte.
Într-un alt vas, se caramelizează cinci linguri de zahăr. Se lasă puţin să se întărească şi se pune în vas crema făcută mai devreme. Imediat, se toarnă deasupra aluatul de blat. Nu vă faceţi griji că se împrăştie în tot vasul, la coacere se va ridica deasupra.
Se introduce vasul în cuptorul încălzit pentru aproximativ 35-40 de minute, se încearcă blatul cu o scobitoare pentru a verifica dacă este copt. Când este gata, se scoate vasul din cuptor şi se lasă să se răcească. Punem platoul pe care vrem să servim tortul peste vasul care a fost în cuptor şi cu o mişcare rapidă îl răsturnăm. Se obţine un tort cu trei straturi: caramel, cremă de zahăr ars şi blat. Se păstrează la frigider.
Menţiuni: Se poate orna cu frişcă.
Timp de preparare: o oră
Dificultate: redusă

www.reteteculinare.ro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS