7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinTarte cu măr şi afine

Tarte cu măr şi afine

Ingrediente (pentru 4 porţii): 250 g de biscuiţi, 125 g de unt topit şi răcit, 3/4 de cană de smântână, un ou, 2 linguri de zahăr pudră, un măr din soiul Golden Delicious, 1/3 cană de afine congelate.
Mod de preparare: Puneţi biscuiţii într-un blender sau o râşniţă şi măcinaţi-i până obţineţi un pesmet fin. Într-un castron amestecaţi pesmetul cu untul până când compoziţia se omogenizează. Puneţi aproape toată compoziţia în patru vase speciale pentru tarte (cu diametrul de 11 cm şi adâncimea de 2 cm), păstrând două linguri pentru ornat. Presaţi compoziţia pe fundul vaselor, apoi puneţi-le la frigider timp de 20 de minute. Între timp, puneţi smântâna, oul şi zahărul într-un castronel şi amestecaţi bine până când se omogenizează. Puneţi compoziţia în vasele ţinute la rece. Tăiaţi mărul în patru, scoateţi sâmburii, apoi tăiaţi felii subţiri. Aranjaţi feliile de măr şi afinele peste cremă, apoi puneţi în fiecare vas câte puţin din amestecul de pesmet pe care l-aţi oprit. Daţi la cuptor timp de 25-30 de minute sau până când crema se rumeneşte. Serviţi tartele cât sunt calde.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS