16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinMâncăruri sănătoase

Mâncăruri sănătoase

– Maioneza este mai uşoară dacă înlocuiţi jumătate din cantitatea de ulei cu iaurt sau sana.
– Folosiţi ulei de măsline virgin în locul celui rafinat.
– Pentru a intensifica aroma pătrunjelului e bine să-l asociaţi cu puţin leuştean. În plus, acesta nu trebuie pus în mâncăruri în timpul fierberii, ci adăugat înainte de servire sau după ce se închide focul.
– Florile mărarului dau o aromă specială oţetului pentru salate, murăturilor sau peştelui. Mai mult, cu seminţele zdrobite puteţi condimenta diferite sosuri.
– Dacă nu rupeţi codiţele sfeclei roşii, aceasta îşi va menţine mai mult gustul şi culoarea.
– Dacă utilizaţi condimente întregi, acestea trebuie folosite, în general, încă de la începutul pregătirii mâncării, iar cele măcinate – doar la jumătatea sau chiar la finalul timpului de gătit. Însă, dacă pregătiţi o salată sau un dressing pentru o salată, acestea trebuie preparate cu câteva ore înainte de servirea mâncării.
– Înainte de a fi servită, ridichea se va ţine vreo 20 de minute în apă rece.
– Frunzele ofilite de salată se vor împrospăta dacă le vom ţine 15 minute în apă caldă.
– Unele legume au un gust mai bun în amestecuri. Preparaţi o salată fără grăsimi cu broccoli crud, ardei gras şi iute, frunze de ţelină sau conopidă.
– Adăugaţi culoare salatelor cu ajutorul morcovilor, verzei roşii mărunţite sau al frunzelor de spanac.
– Fasolea uscată şi mazărea trebuie preparate fără să adaugăţi grăsime.
– Sporiţi aroma mâncărurilor cu carne prin marinare sau adaos de plante aromatice şi mirodenii: frunze de dafin, piper negru, boia de ardei iute, muştar, usturoi, ghimbir, piper verde, salvie, maghiran, ceapă, oregano şi cimbru.
– Fructele care se păstrează bine, precum merele, bananele, strugurii, piersicile, prunele, perele sau nectarinele, sunt ideale pentru a vă potoli pofta de dulce într-un mod sănătos. Pe lângă fructe, mai puteţi alege alimentele ambalate în aşa fel încât pot fi mâncate pe drum: iaurt degresat cu fructe, batoane de brânză dulce, budincă, batoane de cereale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS