16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinVinete cu roşii, busuioc şi mozzarella

Vinete cu roşii, busuioc şi mozzarella

Ingrediente (pentru 4 porţii): 2 vinete mari, tăiate rondele groase de 2 cm, 600 g pastă de tomate, 3 roşii, 2 linguri frunze de busuioc tocate, 25 g parmezan ras, 35 g brânză mozzarella rasă, 2 linguri de pătrunjel tocat mare, sare, ulei de măsline.
Mod de preparare: Preîncălziţi cuptorul la temperatura de 190°C. Puneţi rondelele de vinete pe un şervet de hârtie, presăraţi pe ele sare şi lăsaţi-le timp de 5 minute, apoi clătiţi-le cu apă şi tamponaţi-le cu şervetul. Puneţi ulei de măsline într-o tigaie şi prăjiţi pe rând rondelele de vinete la foc moderat, timp de 2 minute pe fiecare parte. Tapetaţi o tavă mare cu hârtie de copt şi întindeţi pasta de tomate în mod uniform pe hârtie. Aşezaţi rondelele de vinete coapte peste sos. Puneţi câteva felii de roşii pe fiecare bucată şi presăraţi frunze de busuioc. Separat, amestecaţi parmezanul ras şi mozzarella, apoi presăraţi amestecul de brânzeturi peste vinetele din tavă. Daţi la cuptor timp de 20 de minute sau până când brânza s-a rumenit şi bucăţile de vinete s-au înmuiat. Decoraţi cu pătrunjel tocat şi serviţi cu felii de pâine prăjită.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU