Ingrediente (pentru 4 porţii): 2 vinete mari, tăiate rondele groase de 2 cm, 600 g pastă de tomate, 3 roşii, 2 linguri frunze de busuioc tocate, 25 g parmezan ras, 35 g brânză mozzarella rasă, 2 linguri de pătrunjel tocat mare, sare, ulei de măsline.
Mod de preparare: Preîncălziţi cuptorul la temperatura de 190°C. Puneţi rondelele de vinete pe un şervet de hârtie, presăraţi pe ele sare şi lăsaţi-le timp de 5 minute, apoi clătiţi-le cu apă şi tamponaţi-le cu şervetul. Puneţi ulei de măsline într-o tigaie şi prăjiţi pe rând rondelele de vinete la foc moderat, timp de 2 minute pe fiecare parte. Tapetaţi o tavă mare cu hârtie de copt şi întindeţi pasta de tomate în mod uniform pe hârtie. Aşezaţi rondelele de vinete coapte peste sos. Puneţi câteva felii de roşii pe fiecare bucată şi presăraţi frunze de busuioc. Separat, amestecaţi parmezanul ras şi mozzarella, apoi presăraţi amestecul de brânzeturi peste vinetele din tavă. Daţi la cuptor timp de 20 de minute sau până când brânza s-a rumenit şi bucăţile de vinete s-au înmuiat. Decoraţi cu pătrunjel tocat şi serviţi cu felii de pâine prăjită.
Vinete cu roşii, busuioc şi mozzarella
ȘTIRI VIDEO GdS
Ultimele stiri
Toate
- Toate
- Administratie
- Admitere
- Advertoriale
- Afaceri de succes
- Agricultura
- Auto
- Autostrada Olteniei
- Bacalaureat
- Bancuri
- Bani & Afaceri
- Bani Europeni
- Baschet
- Black Friday
- Casa si gradina
- Cultura
- Diete si fitness
- Dolj
- Educatie
- Europa
- Eveniment
- Featured
- Finante
- Fotbal
- Gadgets
- Gaming
- Gazeta mea
- Gorj
- Handbal
- Horoscop
- Imobiliare
- International
- Interviu
- Investigatii
- IT&C
- Local
- Magazin
- Mama si copilul
- Medicina
- Mehedinţi
- Mobile
- National
- Olt
- Oltenia Business
- Opinii
- Politica
- Publireportaj
- Razboi Ucraina
- Retete culinare
- Sanatate
- Sport
- Stiri mondene
- Tehnologie
- Tenis
- Vacante si calatorii
- Vâlcea
- Viata sanatoasa
- Volei