13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinÎngrijire zilnică pentru un ten impecabil

Îngrijire zilnică pentru un ten impecabil

Curăţare, demachiere, tonifiere şi hidratare – acestea sunt obiceiurile de fiecare zi care vă garantează un ten sănătos şi strălucitor.

Primul pas pe care trebuie să-l faceţi pentru a avea un ten impecabil este să învăţaţi să folosiţi corect tehnicile de curăţare. Genele pe care aţi aplicat rimel se vor curăţa seara cu o dischetă pe care puneţi demachiantul potrivit acestuia. Ochii nu trebuie frecaţi, pentru că riscaţi să-i iritaţi. Recomandate sunt mişcările regulate, de jos în sus, fără să forţaţi.
Aceleaşi mişcări blânde vor curăţa şi fardul de ochi. Pentru această operaţiune nu veţi avea nevoie de o soluţie specială, putând folosi cu încredere demachiantul adecvat tipului dumneavoastră de ten.
Nu uitaţi nici de celelalte zone ale feţei. Pentru îndepărtarea machiajului, aplicaţi în palme puţin demachiant şi întindeţi-l pe nas, bărbie, frunte şi obraji, folosindu-vă de câte două degete de la fiecare mână.
Acest masaj al feţei, executat cu mişcări de jos în sus, se va face până când crema demachiantă pătrunde în piele. Pentru a o îndepărta aveţi nevoie de câteva şerveţele, cu care să tamponaţi sau să ştergeţi uşor toată faţa. Specialiştii recomandă să începeţi cu zona de sub bărbie şi să urcaţi treptat până la frunte.

Tonifiere şi hidratare

După crema demachiantă, urmează loţiunea tonică. Aceasta se va aplica pentru început pe frunte, coborând spre obraji. Vine apoi rândul nasului şi al bărbiei, dar şi gâtul şi decolteul.
Odată folosită loţiunea, puteţi trece la hidratarea tenului. Această ultimă procedură nu trebuie făcută niciodată în lipsa celui de-al doilea pas, tonifierea, pentru că loţiunea tonică nu are numai rolul de a îndepărta ultimele urme de loţiune demachiantă, ci şi pe acela de închidere a porilor.
Dacă folosiţi crema pe porii dilataţi de la curăţare, aceasta nu îşi va face efectul aşa cum trebuie şi pe faţă vă vor apărea coşuri sau iritaţii.
Şi în cazul cremei hidratante trebuie să aveţi grijă cum o aplicaţi. Ea trebuie masată blând pe faţă, cu ajutorul degetelor arătătoare. În jurul ochilor, mişcările trebuie să fie circulare, numai că de această dată veţi aplica o cremă hidratantă pentru această zonă, lăsând deoparte crema folosită pentru restul tenului. Gâtul şi bărbia trebuie răsfăţate şi ele cu mişcări delicate, folosind degetele mijlocii ale mâinilor, pentru a nu exercita o presiune prea mare.
După tot acest proces, tenul dumneavoastră va scăpa de impurităţile acumulate peste zi, păstrându-şi aspectul sănătos.

Bine de ştiut
Faţa nu trebuie spălată cu săpun, pentru că acesta usucă pielea.
De asemenea, chiar dacă nu v-aţi machiat la începutul zilei, curăţarea tenului cu o cremă demachiantă este absolut obligatorie, la fel tonifierea şi hidratarea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS