15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinStrăluciţi cu un machiaj de seară perfect

Străluciţi cu un machiaj de seară perfect

Pentru că Ziua Femeii bate la uşă, cu siguranţă v-aţi programat o ieşire în oraş, într-un cadru festiv, care impune o ţinută şi un machiaj ca la carte. Prima regulă în ceea ce priveşte machiajul de seară este că acesta trebuie să fie evident şi sofisticat, fără a fi însă strident.

Un eveniment care se desfăşoară seara presupune lumini puternice, reflectoare şi multă, multă strălucire, aşa că machiajul trebuie executat perfect, cu jocuri de lumini şi umbre care să pună în evidenţă trăsăturile chipului. Dacă evenimentul respectiv este o ocazie de gală, care impune purtarea unei rochii superbe de seară, ţinuta trebuie completată cu un machiaj elaborat şi sofisticat. În egală măsură, ieşirile în oraş sau petrecerile la care participaţi alături de prieteni sunt ocazii perfecte pentru a vă face frumoasă şi pentru a etala un machiaj adaptat ocaziei.
Pentru ca trăsăturile chipului să vă fie puse în evidenţă aşa cum trebuie, optaţi pentru un machiaj realizat cu tonuri de culori care sunt în armonie cu nuanţa tenului dumneavoastră. Pentru ca frumuseţea să fie subliniată, baza de machiaj trebuie să fie cât mai naturală. În machiajul de seară nu este indicat să folosiţi nuanţe artificiale sau electrice pentru că acestea conferă o mină sumbră, şi nici albastru sau violet, întrucât înăspresc trăsăturile.

Primul pas – un ten perfect

Primul obiectiv al unui machiaj de seară reuşit este un ten perfect. Pentru a fi luminos chiar şi în semiîntuneric, tenul dumneavoastră trebuie să aibă un aspect catifelat şi mătăsos. Pentru a obţine acest efect, optaţi pentru un fond de ten cu textură fluidă şi neapărat folosiţi pudră. Aceasta uniformizează aspectul pielii, conferindu-i, totodată, supleţe. După ce aţi aplicat aceste două produse cosmetice, cu ajutorul unei pensule mari, acoperiţi întreaga faţă cu un strat fin de iluminator de ten.
Subliniaţi apoi conturul pomeţilor cu ajutorul unui fard de obraz cu textură perlată, de culoarea ambrei, care va capta în mod subtil lumina. Pentru un rezultat electrizant, subliniaţi-vă pomeţii, nasul şi arcadele aplicând o tentă discretă de fard auriu.

Pasul doi – o privire intensă

Pentru efectul general al machiajului de seară, fardarea ochilor este extrem de important. Aceasta trebuie să confere intensitate privirii şi să vă scoată în evidenţă senzualitatea. În ceea ce priveşte gama de culori folosite, optaţi pentru farduri în nuanţe sobre (gri închis, cafeniu închis sau negru), cu textură cremoasă ori perlată. Pentru un machiaj cu adevărat luminos, alegeţi farduri cu reflexe aurii sau care au în compoziţie sidef strălucitor sau chiar paiete.
Ca tehnică de machiaj al ochilor, începeţi prin a trasa, cu ajutorul unui creion dermatograf negru, o dungă subţire la baza genelor pleoapei superioare, pentru a conferi şi mai multă intensitate privirii. Conturaţi apoi ochii, trecând dermatograful pe sub pleoape. Aplicaţi fard într-o nuanţă închisă pe interiorul pleoapei de sus şi realizaţi un contrast aplicând pe arcade, sub sprâncene, o nuanţă deschisă de fard. Secretul reuşitei unui astfel de machiaj este să începeţi din interiorul ochiului către exterior. Desăvârşiţi machiajul ochilor aplicând pe gene un rimel cu un efect de intensificare a volumului, pentru a conferi privirii profunzime.

Pasul trei – o gură ispititoare

Machiajul de seară impune ca buzele să fie şi ele scoase în evidenţă. Cea mai bună variantă pentru a reuşi acest lucru este să folosiţi un ruj într-o culoare roşie senzuală şi extrem de feminină. Dacă doriţi să obţineţi un aspect de vedetă, optaţi pentru un ruj într-o nuanţă de roşu intens. Gloss-ul sau alte produse cosmetice cu textură perlată, folosite în mod normal pentru machiajul de zi, nu sunt potrivite pentru un eveniment „de seară“, în primul rând pentru că nu sunt rezistente.
Ca tehnică, desenaţi conturul buzelor cu un creion dermatograf bine ascuţit, în aceeaşi nuanţă ca şi rujul (eventual, cu un ton mai înschisă). Aplicaţi apoi rujul, cu ajutorul unei pensule speciale, începând cu mijlocul buzelor către colţuri. După ce aţi aplicat rujul, presaţi buzele pe un şerveţel de hârtie şi mai aplicaţi o dată ruj şi astfel machiajul buzelor va fi durabil. Pentru a obţine un efect de strălucire, aplicaţi doar un strop de gloss pe mijlocul buzelor.

Mici artificii

Machiajul de seară vă permite să folosiţi mici artificii, pe care în mod normal nu le-aţi utiliza în machiajul de zi. Puteţi aplica gene false, bijuterii sclipitoare speciale pentru ochi, strasuri şi chiar paiete.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU