12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPisica Bengal, un animal de companie deosebit

Pisica Bengal, un animal de companie deosebit

Pisica Bengal este o rasă care a fost creată prin încrucişarea unei pisici asiatice Leopard Cat cu una de pe piaţa internă din America. Numele de Bengal provine de la denumirea în limba latină a strămoşului său sălbatic, Felis bengalensis (Asia Leopard Cat). „Scopul în dezvoltarea rasei de pisici Bengal a fost păstrarea asemănării fizice puternice cu strămoşii săi şi, în acelaşi timp, să fie o companie plăcută şi de încredere pentru familie“, se menţionează pe site-ul ropets.com.
Pisica Bengal este mare, elegantă şi foarte musculoasă, extrem de inteligentă şi stabileşte legături puternice cu proprietarii lor. Sunt animale jucăuşe, adorând să alerge, să sară, să fie mereu în centrul atenţiei.
Cei care doresc să aleagă o pisică Bengal ca animal de companie trebuie să ştie că, pe cât de neastâmpărate pot fi, pe atât de uşor sunt de dresat, acceptând cu uşurinţă purtarea unei lese.
Puii de pisică Bengal moştenesc şi ei neastâmpărul părinţilor. Sunt într-o continuă mişcare şi cercetare prin toate colţurile, concurând cu succes la titlul de sportive uluitoare. Atunci când nu uimesc prin stilul lor jucăuş, pisicile Bengal dorm. Le place să vină în faţa stăpânilor, să se facă ghem şi să înceapă să toarcă, apoi intră într-un somn profund. În aceste momente, ele doresc cu adevărat afecţiune şi vor petrece fericite ore în şir ghemuite şi torcând în poala stăpânilor.
Datorită caracterului lor, pisicile Bengal nu sunt recomandate ca animale de companie pentru cineva care vrea linişte în casă. În schimb, îi vor încânta pe cei care visează la un animal de companie mai deosebit, asemănător cu pisicile orientale, dar cu multe caracteristici speciale.

O blăniţă sclipitoare

Pisicile Bengal cuceresc nu numai prin stilul lor, dar şi prin aspectul fizic. „Ele sunt unice în rândul raselor de pisici prin modelul şi forma blăniţei, dar şi datorită unei anumite gene, Glitter, care le face să sclipească în bătaia razelor soarelui, ceea ce le păstrează aspectul sălbatic. Culoarea blăniţei o putem găsi în mai multe forme şi culori: cu pete de leopard maro pe fond alb-negru, roz sau roşu, cu pete maro deschis sau roz pe fond de culoare bej deschis sau bronz, precum şi culoarea cărbunelui pe gri“, se notează pe site-ul ropets.com.

Bine de ştiut
Pentru ca o pisică din această rasă să poată fi crescută fără probleme de un simplu iubitor de animale şi nu de un crescător specializat, ea trebuie să fie cel puţin la a patra generaţie de pisici descinse din Pisica Leopard Asiatică. Pentru primele trei generaţii, crescătorii amatori ar trebui să lase în grija celor profesionişti creşterea şi împerecherea acestor feline. Orice pisică îşi păstrează instinctul de prădător, dar, începând cu a patra generaţie, pisicile Bengal sunt mai blânde şi mai prietenoase.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU