– Şniţelele şi grătarele sunt mai fragede dacă înainte de a le prăji cu 1-2 ore se ung cu oţet amestecat cu ulei.
– Albuşurile se bat mai uşor în vas de metal dacă picuraţi peste ele zeamă de lămâie.
– După ce aţi tocat vinetele şi înainte de a pune uleiul, încorporaţi în ele un gălbenuş de ou crud. Vor căpăta un gust mai bun.
– Puneţi la găluşte puţin praf de copt stins în lămâie sau în oţet şi vor ieşi mai pufoase şi mai gustoase.
– Foietajul trebuie introdus la cuptor la foc iute.
– Spanacul este o legumă foarte bogată în săruri minerale şi vitamine. Pentru a-şi păstra culoarea verde, se fierbe într-un vas descoperit, la foc potrivit.
– Pentru a evita uscarea caşcavalului pe care vream să-l păstrăm mai multe zile, se pun într-o farfurioară, alături de caşcaval, două-trei bucăţi de zahăr cubic, şi se acoperă totul cu altă farfurie.
– Când gătiţi, folosiţi două tocătoare: unul pentru carne şi altul pentru restul alimentelor.
– Dacă pregătiţi curcan la cuptor, după ce aţi umplut pasărea, calculaţi câte 18 minute pentru fiecare 450 g carne. Obţineţi astfel timpul necesar de fript la cuptor.
– Pentru a frăgezi carnea sau legumele pe care le frigeţi pe grătar, folosiţi diverse marinate. Cu cât stau mai mult timp la marinat, cu atât sunt mai fragede şi mai gustoase.
– Ţelina rămâne proaspătă pentru mai mult timp dacă este învelită în folie de aluminiu şi pusă în frigider.
– Pentru ca bucăţelele de conopidă să rămână albe şi frumoase se adaugă în apa în care fierb un pahar de lapte dulce.
– Nu gătiţi ciuperci în oala de aluminiu pentru că se vor înnegri.
– Supa va fi mai bună şi mai gustoasă dacă puneţi carnea la fiert odată cu apa, favorizând astfel trecerea substanţelor solubile din carne în apă.
– Pentru a păstra drojdia mai mult timp fără să îşi schimbe culoarea, va trebui să o puneţi într-un pahar cu puţină făină sau sare mare de bucătărie.
Sfaturi practice în bucătărie
ȘTIRI VIDEO GdS
Ultimele stiri
Toate
- Toate
- Administratie
- Admitere
- Advertoriale
- Afaceri de succes
- Agricultura
- Auto
- Autostrada Olteniei
- Bacalaureat
- Bancuri
- Bani & Afaceri
- Bani Europeni
- Baschet
- Black Friday
- Casa si gradina
- Cultura
- Diete si fitness
- Dolj
- Educatie
- Europa
- Eveniment
- Featured
- Finante
- Fotbal
- Gadgets
- Gaming
- Gazeta mea
- Gorj
- Handbal
- Horoscop
- Imobiliare
- International
- Interviu
- Investigatii
- IT&C
- Local
- Magazin
- Mama si copilul
- Medicina
- Mehedinţi
- Mobile
- National
- Olt
- Oltenia Business
- Opinii
- Politica
- Publireportaj
- Razboi Ucraina
- Retete culinare
- Sanatate
- Sport
- Stiri mondene
- Tehnologie
- Tenis
- Vacante si calatorii
- Vâlcea
- Viata sanatoasa
- Volei