21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSfaturi practice în bucătărie

Sfaturi practice în bucătărie

– Şniţelele şi grătarele sunt mai fragede dacă înainte de a le prăji cu 1-2 ore se ung cu oţet amestecat cu ulei.
– Albuşurile se bat mai uşor în vas de metal dacă picuraţi peste ele zeamă de lămâie.
– După ce aţi tocat vinetele şi înainte de a pune uleiul, încorporaţi în ele un gălbenuş de ou crud. Vor căpăta un gust mai bun.
– Puneţi la găluşte puţin praf de copt stins în lămâie sau în oţet şi vor ieşi mai pufoase şi mai gustoase.
– Foietajul trebuie introdus la cuptor la foc iute.
– Spanacul este o legumă foarte bogată în săruri minerale şi vitamine. Pentru a-şi păstra culoarea verde, se fierbe într-un vas descoperit, la foc potrivit.
– Pentru a evita uscarea caşcavalului pe care vream să-l păstrăm mai multe zile, se pun într-o farfurioară, alături de caşcaval, două-trei bucăţi de zahăr cubic, şi se acoperă totul cu altă farfurie.
– Când gătiţi, folosiţi două tocătoare: unul pentru carne şi altul pentru restul alimentelor.
– Dacă pregătiţi curcan la cuptor, după ce aţi umplut pasărea, calculaţi câte 18 minute pentru fiecare 450 g carne. Obţineţi astfel timpul necesar de fript la cuptor.
– Pentru a frăgezi carnea sau legumele pe care le frigeţi pe grătar, folosiţi diverse marinate. Cu cât stau mai mult timp la marinat, cu atât sunt mai fragede şi mai gustoase.
– Ţelina rămâne proaspătă pentru mai mult timp dacă este învelită în folie de aluminiu şi pusă în frigider.
– Pentru ca bucăţelele de conopidă să rămână albe şi frumoase se adaugă în apa în care fierb un pahar de lapte dulce.
– Nu gătiţi ciuperci în oala de aluminiu pentru că se vor înnegri.
– Supa va fi mai bună şi mai gustoasă dacă puneţi carnea la fiert odată cu apa, favorizând astfel trecerea substanţelor solubile din carne în apă.
– Pentru a păstra drojdia mai mult timp fără să îşi schimbe culoarea, va trebui să o puneţi într-un pahar cu puţină făină sau sare mare de bucătărie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS