15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPui cu orez la cuptor

Pui cu orez la cuptor

Ingrediente (pentru 4 porţii): 2 fileuri din piept de pui (aproximativ 300 g), 200 g brânză brie, 1 lingură de ulei de măsline, 1 ceapă, 150 g şuncă slabă, 1 căţel de usturoi, 300 g orez cu bob lung, 500 g pastă de tomate, 1 lingură de frunze de busuioc, apă, sare şi piper.
Mod de preparare: Preîncălziţi cuptorul la temperatura de 180°C. Încălziţi uleiul într-o tigaie, la foc moderat. Puneţi ceapa tocată fin şi căliţi-o timp de 1-2 minute sau până când începe să se înmoaie. Puneţi şunca tăiată mărunt şi prăjiţi-o timp de 2 minute. Adăugaţi apoi pieptul de pui tăiat bucăţele şi usturoiul pisat şi lăsaţi pe foc, amestecând continuu, până când bucăţile de pui se rumenesc. Turnaţi orezul, pasta de tomate şi 500 ml de apă. Condimentaţi cu sare şi piper după gust şi lăsaţi preparatul la fiert. Când e gata, acoperiţi tigaia cu un capac sau cu folie de aluminiu şi introduceţi-o la cuptor, unde o lăsaţi timp de 30 de minute sau până când lichidul se absoarbe aproape complet. Scoateţi tigaia şi lăsaţi-o acoperită timp de 5 minute. Adăugaţi frunzele de busuioc tocate, tăiaţi brânza felii şi aşezaţi-le peste orez în aşa fel încât să se suprapună, apoi daţi din nou tigaia la cuptor timp de 5 minute, până când brânza începe să se topească şi devine aurie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS