22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinFrumuseţe cu bani puţini

Frumuseţe cu bani puţini

Cremele, loţiunile, produsele de machiaj, şedinţele de cosmetică şi de coafură atât de necesare pentru a fi îngrijită din cap până în picioare şi pentru a rămâne feminină pot „arde“ la buzunar. Din fericire, există soluţii pentru a împăca frumuseţea cu bugetul de criză.

Probabil că nu există femeie care să nu fi ezitat măcar o dată între a cumpăra un produs aparţinând unei mărci de lux şi unul mai ieftin. În ziua de azi, frumuseţea are un preţ (la propriu) care nu este deloc de neglijat şi pe care nici o femeie nu se dă înapoi de la a-l plăti. Vestea bună este că, graţie gamei extrem de variate de produse cosmetice şi de îngrijire, există astfel de produse pentru orice buzunar şi se poate chiar să aveţi surpriza ca acelea mai ieftine să fie mai bune decât cele de lux.
E posibil ca simţul dumneavoastră practic, dar şi criza să vă îndemne să consumaţi cât mai puţin din resursele financiare pe produsele de înfrumuseţare şi îngrijire. Aveţi grijă însă: consum redus nu este echivalent cu achiziţionarea de produse ieftine şi proaste. Deşi trebuie făcute economii, nici nu se pune problema ca produsele pe care le cumpăraţi să nu fie eficiente ori să faceţi rabat de la calitate. Cu alte cuvinte, mai ieftin nu trebuie să însemne mai prost.
Cealaltă soluţie pentru a fi frumoasă fără a cheltui prea mult este să vă produceţi acasă propriile produse cosmetice. Este cea mai bună metodă de a face economie, asigurându-vă, totodată, că pe pielea dumneavoastră ajung numai produse naturale, fără conservanţi sau chimicale. În plus, planeta vă va fi recunoscătoare.

Frumuseţe la costuri minime

Pentru a vă bucura de cele mai bune produse de înfrumuseţare şi îngrijire în această perioadă tulbure de criză financiară, când fiecare leu contează, apelaţi la ce aveţi prin frigider sau prin cămară. Puteţi profita la maximum de produse cosmetice eficiente „de casă“, preparate din fructe, legume, lactate, uleiuri vegetale şi esenţiale.
Nu este deloc greu să vă creaţi propriul laborator de înfrumuseţare chiar la dumneavoastră acasă. Nu vorbim aici de prepararea unor creme şi loţiuni complicate, ci doar de reţete uşoare, care presupun simpla amestecare a anumitor ingrediente esenţiale pentru frumuseţe.
Astfel, pentru o podoabă capilară de vis, amestecaţi un gălbenuş de ou cu ulei (de măsline sau de argan) şi aplicaţi preparatul pe păr, lăsându-l să acţioneze 30 de minute. Spălaţi apoi părul cu şampon, chiar de mai multe ori dacă e nevoie, iar în momentul clătirii folosiţi câteva picături de oţet din vin alb. Astfel, părul dumneavoastră va fi strălucitor şi îşi va păstra prospeţimea pentru o perioadă mai îndelungată de timp.
Dacă sunteţi adepta măştilor cosmetice pentru faţă, iată o reţetă uşoară, care vă va ajuta să aveţi un ten neted şi catifelat. Combinaţi pulpă de avocado cu iaurt simplu, amestecaţi bine până când preparatul se omogenizează. Aplicaţi masca pe faţă, lăsaţi-o să acţioneze zece minute, apoi spălaţi-vă cu apă călduţă. Veţi constata diferenţa încă din primul moment.

Binefacerile uleiurilor esenţiale

Dacă v-aţi trezit de dimineaţă cu un herpes care vă strică buna dispoziţie, nu este nevoie să daţi o grămadă de bani pe produse care v-ar putea ajuta să scăpaţi de el. Pur şi simplu, aplicaţi o picătură de ulei esenţial de arbore de ceai (se găseşte la Plafar şi nu costă prea mult). Herpesul va dispărea cât aţi clipi.
Aveţi buzele uscate şi v-ar prinde bine un balsam miraculos? Nici o problemă. Încălziţi la bain-marie o linguriţă de ceară de albine, o linguriţă de ulei de măsline, o linguriţă de unt de Karité (se găseşte la magazinele cu produse naturiste), o linguriţă de miere şi două picături de ulei esenţial de grepfrut sau migdale dulci. Puteţi adăuga o capsulă de vitamina E, pentru conservare. Amestecaţi ingredientele până se omogenizează şi puneţi preparatul într-un recipient. Folosiţi balsamul „de casă“ de fiecare dată când simţiţi că buzele vă sunt deshidratate.
Pentru a vă răsfăţa cu un gomaj rapid şi eficient, amestecaţi zahăr cu ulei de măsline şi adăugaţi în preparat două picături de ulei esenţial de trandafir.

Beneficiile untului de Karite

Untul de Karité este o grăsime de natură vegetală, obţinută din fructele arborelui Karité (Shea), cunoscut şi sub denumirea de Mangifolia. Untul de Karité este benefic pentru piele graţie concentraţiei ridicate de acizi graşi şi conţinutului de acid stearic şi oleic – substanţe indispensabile epidermei, care ajută la menţinerea unui nivel optim de hidratare şi conferă elasticitate pielii. Untul de Karité se foloseşte pentru îngrijirea pielii, a părului şi a buzelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS