Acasă Magazin City break: unde fugim în weekend?

City break: unde fugim în weekend?

În ultimul an, agenţiile de turism din România, pentru a nu fi puternic afectate de criza financiară, şi-au mărit numărul de oferte last-minute şi au creat cât mai multe concepte tentante pentru turişti.
City break este dedicat celor care vor să viziteze oraşele europene într-un timp cât mai scurt.
În condiţiile în care apetitul românilor pentru călătorii a fost  afectat atât de lipsa de timp liber, cât şi de cea a banilor, „city break“ pare alegerea ideală pentru a petrece o minivacanţă peste hotare.
Acest fenomen pare să fi luat amploare imediat ce România a aderat la Uniunea Europeană, în 2007, când circulaţia liberă a românilor a mărit numărul de zboruri directe către capitalele europene.
Dacă până atunci, pentru a vizita oraşe precum Paris, Praga sau Lisabona, trebuia să ne dedicăm câte o săptămână de concediu, dar şi să alocăm o sumă de bani considerabilă, acum lucrurile sunt mult mai simple.

Ofertele variază în funcţie de serviciile hoteliere

City break reprezintă, de fapt, o ieşire de weekend sau o minivacanţă de două-trei zile şi este dedicată mai mult celor care vor să viziteze una dintre renumitele  capitale europene.  
Cei care aleg această variantă sunt, în general, turişti care nu au timp să petreacă un sejur sau nu dispun de o sumă mare pentru o vacanţă, dar nici nu vor să renunţe la ea.
În această perioadă, agenţiile de turism din România au lansat tot mai multe oferte de acest gen, iar noi am făcut o selecţie a celor mai interesante dintre ele.
City break include biletul de avion, cazarea şi micul dejun. Preţurile pornesc de la 170 de euro şi pot ajunge şi la 700 de euro de persoană, în funcţie de serviciile oferite de hotelieri.
În cazul în care Roma îţi surâde, cu 199 de euro în perioada martie – aprilie poţi petrece două nopţi în frumoasa capitală a Italiei, desigur cu avion, cazare şi micul dejun incluse. Cu acelaşi preţ poţi ajunge şi în Milano.

Minivacanţe romantice

O minivacanţă poţi să îţi organizezi şi în Spania. Fie că alegi Barcelona pentru trei zile, la un preţ de 299 de euro cu zbor, cazare şi mic dejun, fie că alegi Valencia, la un preţ între 195-265 de euro, tot pentru două nopţi, poţi fi sigur că nu vei fi dezamăgit de alegerea făcută. Dar şi Portugalia este o ţară frumoasă, de aceea Lisabona la un preţ de 300 de euro poate surâde oricui.
Frumoasele „Legende ale Olimpului“ care ţi-au încântat copilăria vor prinde viaţă când vei vizita Atena, cetatea ce a avut o evoluţie glorioasă în Grecia Antică. Pentru a descoperi acest oraş, trebuie să alocaţi suma de 205 euro şi să vă rezervaţi trei zile pentru această excursie.
Romantismul poate că pentru unii a murit demult, dar pentru alţii încă este foarte important, de aceea Franţa este locul preferat al acestora. Două nopţi în minunata capitală pariziană costă 170 de euro, iar pentru patru nopţi suma poate ajunge la 362 de euro. În cazul în care încă te simţi copil, poţi alege Disneyland pentru patru zile la preţul de 275 euro/persoană.
În condiţiile în care Europa de Nord te atrage mai mult, ţări precum Danemarca şi Suedia îţi vor prezenta altă faţă a Bătrânului Continent. Minivacanţa la Stockholm costă 435 de euro pentru trei nopţi, iar la Copenhaga preţul este de 324 de euro pentru două nopţi de persoană.
În cazul în care cultura islamică îţi stârneşte interesul, atunci poţi să mergi fie în Istanbul pentru trei zile, la un preţ cuprins între 180-200 de euro, fie să alegi Dubai pentru trei nopţi, la preţul de 445 de euro.
Cele mai solicitate oferte includ transportul şi cazarea pentru trei nopţi în capitale culturale precum Roma, Atena, Barcelona sau Praga.

Exit mobile version