10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Sicriu cu telefon
Salonul de lux „Luxury & Yacht“, care se desfăşoară în aceste zile la Verona, în Italia, oferă vizitatorilor exponate cu totul inedite. Una dintre „vedetele“ expoziţiei este un sicriu cu telefon, de unde „mortul“ poate cere ajutor la nevoie. În plus, „sicriul de siguranţă“ este dotat cu un sofisticat sistem tehnologic, care oferă posibilitatea de a apela un număr de telefon ales de familie sau chiar de a transmite un mesaj de ajutor în 50 de limbi. Sistemul funcţionează pe baza unei baterii cu litiu, garantată luni întregi. Sicriul este aurit, iar în interior este căptuşit cu mătase. Persoanele interesate pot achiziţiona luxosul sicriu la piperatul preţ de 280.000 de euro. Printre celelalte exponate care au atras atenţia vizitatorilor cu un cont gras în bancă se află şi o barcă, dotată cu un motor Ferrari Testarossa.

Prozac pentru câinii deprimaţi
Medicina vine în ajutorul celor mai buni prieteni ai omului. După cum informează Tgcom.it, de câteva zile, în Marea Britanie a fost lansată o versiune pentru câini a celebrului Prozac, a cărei menire este să ridice moralul patrupedelor. Medicamentul s-a dovedit mult mai bun decât se aşteptau specialiştii, astfel că, datorită aprobării UE, în curând va fi disponibil în întreaga Uniune Europeană. Prozacul pentru câini a fost lansat dincolo de Ocean încă de acum tei ani, după ce a primit aprobarea din partea The American Food and Drug Administration, forul care autorizează vânzarea de medicamente. Încă de la lansare, medicamentul s-a bucurat de mult succes în rândul posesorilor de patrupede, mai ales dacă ne gândim că, potrivit specialiştilor, în SUA există peste zece milioane de câini depresivi. Medicamentul este utilizat pentru a ajuta la tratarea câinilor care prezintă probleme de comportament cauzate de separarea de stăpânii lor, de căminul obişnuit sau de alţi câini. Aceste probleme de comportament pot fi caracterizate prin lătrat sau urlet excesive, defecaţie sau urinare în locuri necorespunzătoare din casă sau distrugerea mediului înconjurător. Medicamentul pentru câini poartă denumirea de Reconcile. Cu o pastilă pe zi, patrupedul redevine activ şi jucăuş , va fi liniştit chiar şi în orele în care rămâne singur acasă şi nu va mai lătra disperat ori de câte ori este lăsat în faţa magazinului de către stăpâni. În plus, pilula promite că vă va scăpa câinele de dezgustătoarele bale, dar şi de mestecarea compulsivă. După doar două luni de tratament, patrupedul va fi mult mai „cuminte“ în timpul meselor. Reconcil a fost testat pe un eşantion de 660 de câini cu „probleme mentale“ sau comportament compulsiv. Ca la orice medicament, şi în acest caz există o serie de efecte secundare, cum ar fi pierderea poftei de mâncare, letargia, dar şi disfuncţii ale tractului urinar şi ale sistemului nervos central, cum ar fi necoordonarea şi dezorientarea.

Hoţ obsedat de pantofi  
În unele ţări există obiceiul ca vizitatorii care calcă pragul casei unei familii care şi-a pierdut unul dintre membrii să se descalţe şi să îşi lase pantofii la uşă, în semn de respect pentru cel decedat. Unii profită însă de pe urma acestei tradiţii. De exemplu, în Seul, capitala Coreei de Sud, un sexagenar obsedat de pantofi a ajuns în spatele gratiilor, după ce a fost surprins în timp ce fura încălţăminte. Neobişnuitul personaj, care de-a lungul timpului îşi pusese la punct o adevărată strategie, obişnuia să se îmbrace în haine negre pentru a părea o rudă a decedatului. Oamenii legii au efectuat o percheziţie în casa bărbatului, unde au descoperit peste 1.200 de perechi de pantofi, aranjate pe mărimi. Potrivit anchetatorilor, sexagenarul fura pantofii pentru a-i revinde la magazin. „Colecţia de pantofi“ a fost sechestrată, iar în prezent se află la o secţie de poliţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS